Güvenli alışveriş için yeni dönem kapıda!

0
89 Okunma

Yaşadığımız dijital çağda teknoloji hayatımızın merkezinde yer alıyor. Teknolojinin yavaş yavaş hayatımıza soktuğu kolaylıklar ise kısa sürede vazgeçilmezimiz oluyor. Ancak bu kolaylıkların çoğu zaman önemli bedelleri olabileceğini görmezden gelmemeliyiz. Bu bedellerin en başında ise kişisel bilgilerin üçüncü şahısların eline geçmesi var. Çevrimiçi alışveriş de buna en açık alanlardan biri. Peki alışveriş daha güvenli hâle getirilebilir mi? Güvenli alışveriş için neler yapılabilir?

Dijital alışveriş hepimiz için artık vazgeçilmez. Alışveriş sırasında paylaştığımız bilgilerin bazıları ise aslında özel kalması gereken şeyler. Ancak biz dijital alışverişin sağladığı kolaylığı düşününce gizlilik kısmını görmezden geliyoruz. Günümüzdeki birçok mevcut sistem siber saldırılara son derece açık durumda. Hepiniz en az bir kez büyük bir dijital şirketin veri tabanına yapılan saldırılarla kişisel verilerin üçüncü kişilere paylaşıldığı haberini duymuşsunuzdur. Bu saldırıları en aza indirmek için tüketici gizliliğinde bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Kimlik ve pasaportlarda kullandığımız biyometrik sistemine geçiş yapmak da bu değişikliklerin en başında yer alıyor. 

Kimliği kanıtlamanın günümüzdeki en güvenli yolu biyometri. Çünkü kendimizi doğrulayabilecek verilere sahibiz. Bunlara parmak izi, avuç içi izleri, el şekli, göz yapısı vs. birçok veri dahil. Biyometrik doğrulama herhangi bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonundan ya da fiziksel bir dökümandan çok güvenli bir kimlik doğrulaması anlamına geliyor. Bu sayede kişisel veriler güvende oluyor. Ayrıca satıcı ve tüketici arasında daha güvenli bir ilişki oluşturuluyor ve şifreye gerek kalmıyor. 

Biyometrik doğrulamayı ödeme yapmak için de kullanacağımız günler çok da uzak değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz