Tablolar out, akıllı cihazlar in

0
88 Okunma

Uzun yıllardır duvarlarımızı süsleyen tablolar artık yerini yeni teknolojilere bırakıyor. Boş duvarları şıklaştıran tablolar dijitalleşiyor. Üstelik sadece bir resim göstermeyip farklı bilgilerle son derece faydalı da oluyor. Akıllı hava durumu cihazı da bunlardan biri. E-kağıt teknolojisinin kullanıldığı akıllı cihazlar hem oldukça şık bir duvar süsü hem de günlük bilgileri kolayca almamızı sağlayan önemli bir yardımcı.

Duvar sanatı artık böyle cihazlardan oluşacak. Bir Van Gogh tablosu satın almaya  bütçesi yetmeyenler odalarını bu şekilde süsleyecek. Bir Kickstarter projesi olan akıllı cihazdan henüz sınırlı sayıda bulunuyor. Ancak gerekli desteği gördükten sonra seri üretime geçmesi bekleniyor. Gereken destek aynı zamanda üreticinin daha fazla inovatif atılımlar yapmasında da önemli rol oynayacaktır.

Nasıl kullanılıyor?

Akıllı hava durumu cihazınızı etkinleştirmek için öncelikle eviniz Wi-Fi ağına bağlamanız gerekiyor. Bundan sonrasında ise işi ona bırakmanız yeterli. Wi-Fi üzerinden hava durumu verilerini alan cihaz belli saat aralıklarında hava durumunun nasıl olacağı bilgisini ekrana yansıtıyor. Cihazın bilinen bazı dezavantajları da yok değil. Örneğin verileri alma konusunda her zaman hızlı davrandığı söylenemez. Bazen güncel hava durumu diye bir önceki günün hava durumunu alıyor olabilirsiniz.

Günümüzde akıllı mürekkep teknolojisini en net şekilde e-kitaplarda görüyoruz. Ülkemizde yüksek fiyat aralığında satılan e-kitaplar yine de hatrı sayılır bir kutlancı kitlesine sahip. Binlerce kitabı incecik bir tabletten okuyabilme imkânı e-kitapların en önemli özelliği. Ancak akıllı mürekkep teknolojisi yalnızca e-kitaplarda hayat bulmuyor. İlerleyen zamanda da yeni cihazlarla bu teknolojinin çok daha farklı yerlere geleceği aşikar. 

Akıllı mürekkep teknolojisi canlı ve parlak bir ekran olmadığı için çok fazla dikkat dağıtmıyor. Bu da evde kullanılmasının en önemli sebeplerinden biri. 

Neden sadece hava durumu?

Hava durumu yanında farklı bilgileri gösteren cihazlar da görmeye başlayabiliriz. Ancak şimdilik üreticiler tek bir konu üzerinde yoğunlaşıp en iyisini yapmak istiyorlar. Bu yüzden geliştirmelerini sadece hava durumu üzerinden yapıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz