Güzellik ve teknoloji ilişkisinin akıllı ürünleri

0
308 Okunma

Teknoloji hayatımızın her alanına giriyor. Teknoloji ile birlikte önemli değişikliklerin yaşandığı sektörlerden biri de güzellik ve kişisel bakım sektörü. Yüzyıllardır özellikle kadınların en fazla önem verdiği sektörlerin başında gelen güzellik ve kişisel bakım sektörü artık hem kadınların hem de erkeklerin hayatını kolaylaştıracak birçok yeni ürüne sahip. Güzellikle ve teknoloji ilişkisi hem insanların beklentilerine çok daha doğru bir şekilde cevap verebiliyor hem de önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor. 

İşte 2019 yılına damga vurması beklenen beş farklı güzellik teknolojisi ürünü.

Opte Precision Cilt Bakım Sistemi: CES 2019’a damga vuran önemli teknolojilerden biri olan Opte Precision Cilt Bakım Sistemi, cildinizde oluşan lekeleri hedef alıyor. LED ışıklı bir kameraya sahip olan cihaz saniyyede 200 görüntü yakalayarak cildinizin fotoğraflarını çekiyor.

Opte Precision Cilt Bakım cihazı cildinize uygun şekilde serum yapıyor

Cildinizi taradıktan sonra hiperpigmentasyonu algılayan cihaz, cildinizde gerekli gördüğü noktalara serum uygulaması yapıyor. Güzellik ve teknoloji işbirliği cildinize önemli faydalar sağlıyor. Bu cihazın 2019 yılının sonlarında ya da 2020 yılının başlarında piyasaya sunulması bekleniyor.

Akülü saç kurutma makinası: Özellikle seyahatlerde tıpkı ütü taşımak gibi saç kurutma makinası taşımak da oldukça zahmetli bir iş. Çoğu zaman valizimiz o kadar dolu oluyor ki saç kurutma makinasına yer ayırmak neredeyse imkansız bir hal alıyor. Günümüzde gidilen çoğu otelde saç kurutma makinası bulunsa da bunların her zaman yeterli güce sahip olmaması saç kurutma işlemini bir işkence haline getiriyor.

Volo Beauty saç kurutma makinasını kablolardan kurtarıyor

Temeline bu sorunları alan Volo Beauty markası da akülü saç kurutma makinası ile bu sorunların önüne geçmeyi hedefliyor. Kızılötesi ışık ile saçları kurutan cihaz gücünü lityum-iyon pillerden alıyor. Ancak, bu hayat kurtaracak makinanın ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil. 

YouCam Makeup güzellik danışmanı: Farklı makyaj stillerinin ve saç renklerini deneyebildiğiniz bir uygulama olan YouCam Makeup, bünyesine yeni bir özellik dahil etti. Artık uygulama üzerinden belirli saatler içinde ücretsiz güzellik danışmanlığı alabilirsiniz. 

Skin360: Neutrogena tarafından geliştirilen cihaz 3 boyutlu tarama ile yüzünüzü tarayıp size özel önerilerde bulunuyor. Uygulaması yalnızca iPhone modelleri ile kullanılabilen cihaz yüz taraması yaparak cilt sorunlarını tespit ediyor ve cildin nem seviyesini ölçüyor. Sizi günden güne takip eden cihaz verdiği ipuçları ile sağlıklı bir cilde kavuşmanıza yardımcı oluyor. 

Skin360 verdiği ipuçları ile daha sağlıklı cilt vaad ediyor.

Akıllı elektrikli diş fırçası: Hemen hemen her cihazın akıllandığı günümüzde diş fırçaları da bundan mahrum kalacak değil! Oral-B tarafından geliştirilen akıllı diş fırçası Genius X, yapay zeka yardımı ile ağız ve diş yapınızı öğrenip size iyileştirmeler öneriyor. Sizin farketmediğiniz çürükleriniz Genius X’in radarına takılabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz