Kadın girişimciler Apple kampına gitti!

0
59 Okunma

Silikon Vadisi’nde bulunan birçok şirket gibi Apple da daha fazla kadının teknik alanlarda kariyer yapmasını desteklemek için adımlar atıyor. 2014 yılından 2017 yılına kadar kadın çalışanlarının sayısında yüzde 5’lik bir artışın yaşandığı Apple, bu yıl ilk kez girişimci kampı (Entrepreneur Camp) gerçekleştirdi. Kurucusu kadın olan 11 uygulama geliştiricisini Cupertino’da bulunan genel merkeze davet eden şirket bu kampı geçtiğimiz kasım ayında duyurmuştu. Kadın girişimciler kampa başladı.

Toplam 4 hafta sürecek olan kampta kadın girişimciler Apple’dan uygulamalarını nasıl daha iyi pazarlayabilecekleri ve iyileştirebilecekleri konusunda bilgiler alacak. Aynı zamanda kampta, Apple mühendisleri tarafından kodlama desteği de verilecek. Katılımcılar uygulamalı teknoloji laboratuvarına erişebilecek.

Söz konusu kamptan faydalanan tabiki yalnızca kadın girişimciler olmayacak. Apple da bu sayede App Store’da bulunan uygulamaların sayısını ve kalitesini artırabilecek.

10 yılda 120 milyar dolar

Kampa kaç şirketin başvuru yaptığını açıklamayan Apple, ilk günde App Store ile ilgili bazı bilgiler verdi. Apple tarafından açıklanan bilgiye göre 2008 yılında kurulan App Store’dan 2018 yılına kadar 120 milyar dolar gelir elde edildi. Yalnızca 2018 yılında elde edilen gelir ise 30 milyar doların üzerine çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz