Herkesin bilmesi gereken 10 Google Drive özelliği

0
334 Okunma
Google drive

Google Drive, çalışma hayatını kolaylaştıran platformlardan bir tanesi. İş hayatında özellikle ortak çalışma dosyalarında büyük avantajları olan bu platform; bulut tabanlı olduğu için Google hesabını açtığınız her yerde dosyalarınızı görüntülemenize imkan veriyor. Çalışma ekipleri ve kişisel Drive hesabı ile dosyalarınızı güvenle saklayabilir ve paylaşabilirsiniz. İşte hayatı kolaylaştıran bu platformda bilmeniz gereken kısayollar.

Google Drive kullanıcılarının bilmesi gereken kısayollar

Google Drive

Günlük hayatınızda ya da iş hayatınızda Google Drive kullanıyorsanız bu 10 kısayolu mutlaka öğrenmelisiniz. Pratik kullanımı ve sunduğu avantajlar ile öne çıkan Drive; bu kısayollar ile daha kullanışlı hale gelecek.

Klavye kısayollarını öğrenin

Bilgisayar dünyasında bir şeyleri pratikleştirmenin en kestirme yolu klavye kısayol tuşlarıdır. Bu tuşlar sayesinde yapacağınız işlemleri saniyeler için birkaç tuş ile halledebilirsiniz. Sizin için en kullanışlı olan kısayolları küçük bir kağıda yazarak pratik hale getirmeye çalışın. Örnek: favorilerinize dosya yüklemek için Shift + U tuşuna basmak.

Çevrimdışı kullanımı etkinleştirin

Sürekli kullandığınız dosyaların son güncel hallerini çevrımdışı kullanıma açın. Bu sayede internet olmayan ortamlarda dahi kalsörünüze ulaşabilirsiniz.

Gereksiz dosya paylaşımlarının önüne geçin

Sizinle sürekli istemediğiniz dosyaları paylaşan kişileri platformdan uzak tutabilirsiniz. Bunun için ilgili kişinin mail hesabını engellemeniz gerekir. Bu sayede kullanıcı artık sizinle dosya paylaşamaz.

Dosyalarınızın güvenliğini sağlayın

Bazı dosyaları diğer kişiler ile paylaşırken üzerinde işlem yapılmasını istemiyorsanız kısıt koyabilirsiniz. Bu durumda dosya paylaşımı yaparken kopyalama, indirme ve düzenleme seçeneklerini kaldırabilirsiniz. Google Drive da bunun için çeşitli kategoriler yer almaktadır.

Depolama ayarlarınızı yönetin

Eğer depolama alanı ile ilgili sıkıntı yaşıyorsanız dosya görüntüleme alanından en yüksek boyutlu dosyalarınızı ve kullanmadığınız dosyaları görebilir; üzerinde işlem yapabilirsiniz.

Herkesin bilmesi gereken 7 Netflix ayarı

Ana sayfanızı temizleyin

Sürekli karşınıza çıkan dosyalar dikkatinizi dağıtıyorsa önerilen dosyalar özelliğini ana sayfadan kaldırabilirsiniz.

Google Drive ile ilgili uygulamalar edinin

Adobe Acrobat, Asana ve DocuSign gibi popüler hizmetleri sıklıkla kullanıyorsanız Google Drive uygulamaları sayfasından edinebilirsiniz.

Dosyaları kopyalama işi hızlandırın

Drive’da doya kopyalamak için belgeyi açmanıza gerek yoktur. Dosya özelleştirmeleri kısmından kopyalama yapabilirsiniz.

Gelişmiş arama seçenekleri işinizi kolaylaştır

Sayısız doyalar içerisinde bir bilgiye ihtiyacınız var ve nasıl bulacağınızı bilmiyorsanız gelişmiş arama filtrelerinden yararlanın. Bunu arama çubuğunun yanındaki üç noktadan aktif hale getirebilirsiniz.

Telefon ve bilgisayarınız arasında köprü kurun

Mobil cihazlarınız ve bilgisayarınız arasında bir dosya paylaşımı yapacaksınız bunun en kestirme yolu hiç şüphesiz Google Drive’dır. Ayrıca akıllı telefonunuzdaki verileri Drive’a yedekleyerek telefonunuzdaki dosyaları da güvence altına alabilirsiniz.

Google Drive kullanırken işlerinizi kolaylaştıracak ve daha etkin kullanmanızı sağlayacak kısayolları sizinle paylaştık. siz En çok hangi özelliği kullanıyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz