Huami akıllı saatlerini uluslararası pazarda satışa sunuyor

0
416 Okunma

Son zamanlarda oldukça revaçta olan akıllı saatler günlük hayatımızı da epeyce kolaylaştırıyor. Bununla birlikte Huami yeni Amazfit akıllı saatlerini uluslararası pazara taşımayı planladığını duyurdu.

IBM Katlanabilir akıllı saat patenti aldı

Huami akıllı saatlerini uluslararası pazarda satışa sunuyor

Huami akıllı saat özellikleri

Şirket son aylarda Amazfit Bip Lite, Amazfit Verge Lite, Amazfit Health Watch ve Amazfit Smart Watch 2 gibi birçok cihazını piyasaya sürmüştü. Piyasaya sürülen bu cihazların hemen hepsi kısa bir süre içinde sertifika almıştı.

Yeni Amazfit akıllı saatlerin Lite versiyonları mevcut cihazlara göre daha az özellik ve daha düşük fiyatlar içeriyor. Amazfit saatlerin hem Verge hem de Verge Lite modelleri GPS (Küresel Konumlama Sistemi) ile beraber geliyor. Ancak saatlerde jeomanyetik sensör ve hava basıncı sensörü mevcut değil. Saatlerin daha pahalı olan sürümü ise 4GB  belleğe sahip. Ayrıca arama yapıp cevaplayabilmek için mikrofon ve hoparlörü de mevcut.

Huami akıllı saatlerini uluslararası pazarda satışa sunuyor

Huami kullanıcı sağlığını dikkatte alarak kalp atış hızını ölçebilen akıllı saatlerde tasarladı. Huami’in Amazfit Health Watch akıllı saatleri; düşük kalp atış hızı, aritmi, 24 saat kalp ritim bozukluğu tespiti  ve kalp kası elektriksel aktivesi ölçümü yapabiliyor. Apple Watch’ı örnek alan saat ivmeölçer’i sayesinde düşüşleri de algılayabiliyor.

Huami Amazfit Smart Watch 2 saatlerinde ise; eSIM desteği ve EKG izleme sistemi var. Saat eSIM özelliği ile akıllı telefondan bağımsız olarak çalışıyor. Bu özelliğin uluslararası sürüm için kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bir bilgi ise söz konusu değil.  Ayrıca Huami, bu hafta başlarında Amazfit GTR akıllı saatleri de dizesine ekledi. GTR saatleri, paslanmaz çelik, alüminyum ve titanyum kasalar üzerine çeşitli tasarımlarla geliyor. Huami’nin bir sonraki saati için Bluetooth SIG sertifikası da alması bekleniyor.

Şuan için bu saatler Çin’de satışa sunuluyor, saatlerin küresel pazara ne zaman taşınacağı ise merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz