IBM yüz tanıma teknolojisi için kararını verdi

0
495 Okunma
IBM yuz tanima teknolojisi karari-01

Yüz tanıma teknolojisi noktasında birçok şirket çalışmalarını yapıyor. Bunlar arasında yer alan teknoloji devlerinden IBM de yüz tanıma teknolojisi için bir karar verdi. IBM yüz tanıma teknolojisi kararı hakkında açıklama yaptı. Verilen karara göre, IBM artık yüz tanıma teknolojisi sunmayacak, geliştirmeyecek veya araştırmayacak.

IBM yüz tanıma teknolojisi kararı

Yüz tanıma teknolojisi hakkında ortaya atılan birçok fikir bulunuyor. IBM CEO’su Arvind Krishna, yeni bildirdiği bir kararla birlikte IBM’in artık genel amaçlı yüz tanıma veya analiz yazılımı sunmayacağını söyledi Şirket artık teknolojiyi geliştirmeyecek veya araştıramayacak. Şirket bunu temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlalinde kullanılmaması için bir böyle bir karar aldıklarını açıklıyor. 

Yapay zekadaki gelişmeler sayesinde yüz tanıma yazılımı son on yılda büyük ölçüde gelişme gösterdi. Aynı zamanda denetleme mekanizmasının da problemli olmasıyla alakalı olarak bu tarz teknolojiler insanların izlenmesine neden olabiliyor . 2018 yılından beri yapılan araştırmalara konu olan IBM yüz tanıma teknolojisinin insan haklarında hangi noktada konumlandırıldığı konusu, hakkında şirket geri adım atma kararı aldı.

Polis reformunun gerçekleşmesinin istendiği söylenen açıklamada şirket, federal mahkemelerin gözetimi altına daha fazla polis için görevi kötüye kullanma davası açılmasını ve kongrenin diğer önlemlerin yanı sıra nitelikli dokunulmazlık doktrininde değişiklikler yapması gerektiğini savunuyor.

IBM Katlanabilir akıllı saat patenti aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz