Hem çevre dostu hem de şeffaf maske tasarımı

0
900 Okunma

Maskeler, Corona virüsü salgını sonrası artık herkesin en azından bir süre daha normal hayatına adapte etmesi gereken şeylerden birisi. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pamuklu maskeler ile nefes almak gerçekten de zor olabiliyor. Bunun da ötesinde maske takmak birçok insan için hala alışkanlık haline gelemedi. Bu noktada farklı maske tasarımları hayatımıza dahil oluyor. İsveç merkezli HMCARE şirketi, çevre dostu şeffaf maske tasarımı ile karşımıza çıkıyor.

cevre dostu seffaf maske tasarimi-01

Nispeten çevre dostu şeffaf maske tasarımı

Maske tasarımları geçen gün çeşitleniyor. Bu çeşitlenmeye şeffaf tasarımlı bir maske de katılıyor. HMCARE adlı şirket 2015 yılında yaşanan Ebola salgını sonrasında maske takmak zorunda olan çocuklardan ve sağlık çalışanlarından ilham alarak maske tasarladı.

Teknik olarak şeffaf maskeler bulunuyordu ancak kullanışlı değildi, hem plastik hem de buğu oluyordu. Nefes almanın zor olduğu bu tarz maskelere alternatif hem çevreci hem de şeffaf ve kolay nefes alınabilen maskeler için 1 milyon dolarlık yatırım aldı.

Maskede, üç katmanlı 100 nanometrelik şeffaf lifler kullanılıyor. Bu sayede nefes alabilen malzemeyle insanlara daha rahat bir kullanım sunulmuş oluyor.  Maskenin 2021 yılında piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Krizi fırsata çevirenlerde bugün: Bikini ile uyumlu maske!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz