IKEA tarzı evler gibi apartmanlar da yapılacak

0
1.288 Okunma

Şehir planlaması teknolojiye ayak uyduruyor. Apartman teknolojileri geliştikçe tamamen ihtiyaca yönelik tercihler öne çıkmaya başlıyor. IKEA tarzı evler gibi apartmanlara hazır olun. Akıllı ev teknolojisi ve modüler inşaat bir araya geliyor ve ortaya ‘paket evler’ çıkıyor. 

Urban Splash isimli İngiliz şirket önümüzdeki aylarda yeni akıllı ev projesinin inşasına Manchester’da başlayacak. Ödüllü mimarlık şirketi Shedkm ile çalışacak olan Urban Splash’in yeni projesinin her bloğunda 8-10 ev bulunuyor.

Mansion House ismi verilen projede, duvarlar için paneller kullanılıyor. Bu sayede duvarlar istenildiği şekilde monte edilebiliyor. İnşaat bittikten sonra ev sahibi bile yerleşimi istediği şekilde yapabiliyor. Yani ev sahibi istediği takdirde yatak odasını büyütüp, salonu daraltabiliyor. Farklı hazır konfigürasyonlar da sunan projede büyük pencereler de dikkat çekiyor. 

Bu arada evlerdeki aydınlatma ve ısıtma gibi sistemlerde akıllı ev teknolojisi kullanılıyor. Hatta tüm evler Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple HomeKit ile uyumlu olarak geliyor. 

Modüler yapıdaki apartmanların dairelerinin isteğe göre konfigüre edilebilmesi ile IKEA sistemine benzetilen proje, ilerleyen zamanda daha geniş alanlara yayılacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz