Türkiye’de ilk Metaverse temalı forum düzenlendi!

0
306 Okunma
metaverse

Türkiye’de geçtiğimiz aylarda ilk defa düzenlenen Metaverse toplantısı, yeni bir alanın kapılarını açtı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla Metaverse Forum düzenlendi. Ankara’da gerçekleşen etkinlikte Metaverse her yönüyle gözler önüne serildi. İşte ayrıntılar.

Gelecek onu tasarlayana aittir

metaverse

Geleceğin teknolojisi olarak konumlandırılaran Metaverse hakkında; “Gelecek onu tasarlayana aittir.” mottosu ile etkinlik düzenlendi. Ankara merkezli yapılan etkinliğe alanında uzman iş adamları, bakanlar ve davetli katılımcılar eşlik etti. Genel Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri etkinlik ile ilgili;

Salonun girişinde fuaye alanında sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik deneyimleme alanları olacak. Misafirlerimizi deneyimlerle baş başa bırakacağız.

İfadelerinde bulundu. Dünyada ilk kez bir Cumhurbaşkanı katılımı ile gerçekleşen Metaverse etkinliği arttırılmış gerçeklik alanları ile büyük ilgi çekti.

Metaverse nedir?

Türkçe karşılığı Sanal evren olarak tanımlanan yeni dünya teknolojisi; gelenekselleşmiş bilgisyarların geri planda kaldığı arttırılmış gerçeklik cihazlarının ön plana çıktığı 3 boyutlu sanal alem. Bu kavram ilk kez Neal Stephenson’ın tarafından 1992 yılında da yayımlanan Snow Crash kitabında yer aldı. İlk ortaya çıktığı zamanda aşırı olarak karşılanan bu kavram günümüzde normalleşmeye başladı. Hayatımızın içinde yer etmeye devam eden bu yeni teknoloji, sağlıktan eğlenceye her alana hizmet edecek.

Etkinlikte alanında uzman 2 grup iş insanı ve akedemisyenin görüşlerine yer verildi. Dolu dolu geçen 2 oturumluk panel Birol Güven moderatörlüğünde gerçekleşti. İlk oturumda sanal alemin avantajlarından bahsedilirken ikinci oturumda riskler ve dezavantajlar üzerine konuşuldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz