Gizlilik üst seviyeye çıktı: Google arama geçmişi seçeneklerini düzenliyor

0
220 Okunma
Google arama geçmişi ön başlık

Google bir süredir kullanıcıların gizliliği üzerinde çalışmaya devam ediyor. iOSve Android tarafında hizmet veren arama motoru; iOS’ta yazdan beri kullanılan özelliği nihayet Android kullanıcılarına da sunuyor. Gizliliğe önem verenlerin seveceği özelliğe dair tüm ayrıntıları derledik.

Türkiye’de ilk Metaverse temalı forum düzenlendi!

Arama geçmişi temizleme işlemi 15 dakikaya düştü

Neredeyse her konuda içerikler aradığımız Google arama motoru, geçmiş temizleme konusunda seçeneklerini genişletiyor. Kullanıcıların büyük kısmı arama geçmişi konusunda oldukça takıntılı. Gizli sekme üzerinden internette gezinmek mümkün. Fakat yine bazen bunu ihmal edebiliyoruz. Normalde manuel olarak arama geçmişinizi temizleyebiliyorsunuz. Geçmiş temizleme işlemleri farklı süre aralıkları ile tercih edilebiliyor. iOS tarafında yazdan beri 15 dakika seçeneği yer alıyor. Google şimdi bu seçeneği Android kullanıcılarına da sunuyor. Önümüzdeki hafta içerisinde tüm kullanıcılara sunulacak özellik ile ilgili Google Sözcüsü Ned Adriance şu açıklamayı yaptı;

“Bu özelliği şu anda Android için Google uygulamasında kullanıma sunuyoruz ve önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamayı kullanan herkesin kullanımına sunulmasını bekliyoruz. Bu faydalı özelliği diğer yüzeylere getirmenin yollarını keşfetmeye devam ediyoruz.”

Yeni arama geçmişi özelliği nasıl kullanılacak?

google arama geçmişi

Henüz tüm Android kullanıcılarının deneyimine açılmayan özellik ile ilgili ekran görüntüleri paylaşıldı. Bu özelliği kullanmak için Google uygulamasına girerek sağ üst köşeden “Arama geçmişi” seçeneğine dokunun. Daha sonra “Otomatik sil” seçeneğinden 15 dakika ayarını seçebileceksiniz. Burada daha önce 3, 18 ve 36 ay seçeneği yer alıyordu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz