AirPods şarj sorunu için 5 çözüm önerisi

0
2.903 Okunma
Apple AirPods şarj sorunu

AirPods kablosuz kulaklık sektörünün liderlerinden. Performans ve tasarım olarak herkesin gözdesi olan kablosuz kulaklığın fiyatı ise bir hayli yüksek. Kablosuz kulaklıklar ile ilgili en temle problemlerden bir tanesi de şarj sorunu. Eğer AirPods cihazınız için şarj sorunu yaşıyorsanız 5 farklı çözüm önerisini inceleyin.

AirPods’unuz şarj olmuyor mu? İşte çözümü

Apple Airpods 2

Kablosuz kulaklığını doğru şarj olmuyor ya da hiç şarj olmuyorsa bunun birkaç nedeni olabilir. Bu nedenler doğrultusunda cihazınızı onarıma göndermeden önce yapmanız gereken 5 öneriyi derledik.

AirPods kutunuzun şarjı yeterli mi?

Kablosuz kulaklıkların tamamı bir kutu ile birlikte gelir. Saklama ve şarj amacı ile kullanılan bu kutular, kulaklığınızı daha uzun süre kullanmanın en akıllıca yolu. Kablosuz kulaklığınızın şarjı bittiğinde onu kutuya yerleştirdiniz ve hala şarj olmuyorsa bunun tek bir nedeni vardır. Eğer bir arıza yaşamıyorsanız muhtemelen şarj kutunuzda yeterli pil yoktur. Bunu öğrenmek için akıllı telefonunuzdan kutunun şarj seviyesini öğrenebilirsiniz.

Şarj kutunuzun ışığı yanıyor mu?

Kulaklıklarınızı kutuya yerleştirdiğinizde şarj ışığının yanıp yanmadığını kontrol edin. Eğer şarj kutunuzda bir sorun yoksa ışığın yanması gerekir. Işık yanmıyorsa kutunun arızları olma durumunu göz önünde bulundurun ve onarım talep edin.

Uzun bir şarj deneyimi yaşayın

Çok nadir de olsa bazen cihazlar tamamen şarjı bittiğinde daha uzun sürede şarj olur. Şarj konusunda yeterli verim alamıyorsanız kısa şarjların yerine geceden sabaha uzun bir şarj deneyimi yaşayın. Sabah her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol edin.

Şarj girişlerinizi temizleyin

Eğer cihazlarında şarj sorunu fark ederseniz şarj girişlerini temizleyin. Fakat bunu yaparken dikkatli olmalısınız. Giriş kısımları çok hassa olduğu için onlara zarar verebilirsiniz.

Son çare: Fabrika ayarlarına dönün

Her şeyi denediniz ama bir türlü AirPods’larınızı şarj edemediyseniz fabrika ayarlarına döndürün. Bu kaydettiğiniz tüm ayarlarınızı bozacaktır. Fakat eğer yazılımsal bir sorun varsa bu şekilde çözersiniz.

Her şeyi denediniz ve hala şarj sorunu yaşıyorsanız cihazlarınızı toparlayıp onarıma gönderme vakti geldi demektir. Cihazlarınızı evde tamir etmeye çalışmayın ve yetkili bayiler ile iletişime geçin.

AirPods Pro rakibi 5 kablosuz kulaklık modeli

Sizin AirPods şarj sorununu nasıl çözdünüz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz