Instagram bazı gönderilerin erişimini kısıtlayacak

0
195 Okunma
Instagram arama geçmişi

Instagram bazı hesapların potansiyel erişimini etkileyen özelliği geliştiriyor. Bu özellik aslında hassas içerikler ile ilgili. Yeni geliştirilen sisteme göre artık hassas içeriği filtreleyen özellik daha da gelişiyor. İşte detaylar.

Instagram hassas içerik filtresini genişletiyor

Instagram hassas içerik

Sosyal medya platformunda her zaman hoşlandığımız içerikler ile karşılaşmayız. Keyifli bir gününüzü tatsızlaştıracak ya da sizi mutsuz ve kaygılı hale getirecek içerikler platformda her geçen gün artmaya devam ediyor. Instagram aslında tüm bu durumlar için bir hizmet sunuyor. Hassas içerik filtresi olarak adlandırılan bu sistem artık daha da gelişiyor. Temmuz 2021 yılında hayatımıza giren sistem yalnızca Keşfet bölümü için uygulanıyordu. Geliştirilen bu özellik, filtrelerin daha hassas ve seçici olmasına imkan tanıyor. Örneğin;

  • Kavga videolarıda dahil olmak üzere şiddet tasviri içeren içerikler,
  • Müstehcen görüntüler ve transparan giysi içindeki kişileri içeren içerikler,
  • Tütün, elektronik sigara, yetişkinlere yönelik ürünler ve hizmetler sunan içerikler,
  • Kozmetik prosedürleri tanıtacak veya tasvir edebilecek içerik
  • Sağlıkla ilgili iddialar içeren ve bu konuda hizmet satmaya çalışan içerikler

İçeriklerin ne derecede kısıtlanacağı ise tamamen sizin tercihinize kalmış. Instagram bunun için 3 seçenek sunuyor. Bu 3 seçeneğe göre kısıt hassasiyetinizi belirleyebilirsiniz. Eğer 18 yaşından küçük bir Instagram kullanıcısıysanız; hassas içerik tercihiniz iki adettir. Bu orta veya yüksek filtreleme ile sınırlıdır.

Hassas içerik kontrolüne yönelik yapılan bu güncelleme; sosyal medya platformunun sunduğu kullanıcı deneyimi arttırmaya yönelik bir araçtır. Bu araçlar sayesinde kullanıcıları özel hesaplarını kendi deneyimleri ölçüsünde düzenleyebilirler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz