Instagram bazı özelliklerini kullanımdan kaldırıyor!

0
93 Okunma
Instagram bazı özelliklerini kullanımdan kaldırıyor!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, uygulama ile ilgili revizeler yapmaya devam ediyor. Yeni özellik haberleri bu sıralar yerini “kaldırılan özelliklere” bıraktı. Platform geçtiğimiz günlerde artık desteklemeyeceğiniz söylediği IGTV’nin ardından şimdide iki özelliği kaldırıyor. İşte detaylar.

Instagram’da Boomerang ve Hyperlapse artık yok

Instagram bazı özelliklerini kullanımdan kaldırıyor 2

Sosyal medya platformunun sevilen kamera özellikleri arasında yer alan Boomerang ve Hyperlapse artık kullanılamayacak. Bağımsız uygulamalar konusunda bu sıra desteklerini çeken Instagram, hedefini sevilen iki özelliğe çevirdi. Boomerang 2015 yılından bu zamana 3 saniyelik video ile uzun dönen videolar oluşturmamıza yarıyordu. Hyperlapse ise 2014 yılında hayatımıza girmiş ve zaman atlamalı videolardaki başvuru noktamızdı. İki kamera özelliği de kullanıcılar tarafından seviliyordu. Fakat Instagram bu özellikleri artık desteklemeyecek.

Instagram bazı dış uygulamalar ile platforma hareket katıyor. Fakat son zamanlarda atılan adımlara bakılırsa artık bu seçeneği pek kullanmayacak. Instagram bir hafta önce benzer bir karar ile IGTV uygulamasından desteğini çektiğini açıklamıştı. Bu kez kaldırılan uygulamalar sessiz sedasız platformdan ayrıldı. Hatta öyle ki iki kullanıcı bunu fark edene kadar teknoloji dünyasında yer etmedi.

WhatsApp anket özelliği üzerinde çalışıyor

Her ne kadar Instagram artık sadece bir fotoğraf paylaşım uygulaması değil denilsede; kullanıcıların çoğu bu uygulamayı sadece fotoğraf için kullanıyor. Boomerang ve Hyperlapse fotoğraf çekimi konusunda iki farklı alternatifti. Özellikle Boomerang neredeyse her kullanıcının en az bir kere deneyimlediği seçenekler arasında yer alıyordu.

Siz özelliklerin kaldırılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bizi Instagram’dan takip etmek için buraya tıklayın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz