Instagram’da bir devir kapanıyor

0
200 Okunma

Instagram aldığı yeni bir kararla gündeme geldi. Fotoğraf ve video paylaşma uygulamasının yalnızca mesajlaşma odaklı Instagram Direct uygulaması için yolun sonuna gelindi.

Kullanıcıların birbiriyle mesajlaşmasını sağlayan Instagram Direct kapatılıyor. Messenger benzer bir uygulama olan Direct, yalnızca mesajlaşmaya odaklanmasıyla kullanıcıların ilgi odağı olmuştu. Son alınan karar birçok Instagram kullanıcısını üzdü.

Instagram Direct kapatılıyor

Instagram yeni kararını kullanıcılara gönderdiği bir mesaj ile duyurdu. Artık Instagram mesajlaşmaları yalnızca uygulama içindeki mesajlar kısmından devam ettirilecek.

Şirketin neden böyle bir karar aldığıyla ilgili henüz net bir bilgi ortaya çıkmadı. Ancak tahminler F8 Geliştiriciler Konferansı 2019‘un bu kararda etkili olduğunu gösteriyor. Çünkü, Facebook bu konferansta WhatsApp, Instagram ve Facebook için radikal kararlar almıştı.

Instagram Direct uygulamasını kullananların, uygulamayı telefondan kaldırmasına gerek yok. Uygulama önümüzdeki ay kapatılacak ancak tüm mesajlaşma trafiği Instagram üzerinden devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz