Instagram’dan ebeveynleri sevindirecek yenilik

0
1.022 Okunma

Sosyal medya devi Instagram, çocukların ve gençleri güvende tutmak amacıyla hazırladığı Ebeveyn Kontrolleri ‘ni bugün ABD’de kullanıma sundu. İşte özelliğin detayları…

Instagram sözünde durdu

Instagram geçtiğimiz dönemlerde çocuklara daha güvenli bir ortam sunmak için çalışmalar yapacağının sözünü vermişti. Sözünü yerine getiren şirket konuyla ilgili bir blog yazısı paylaştı; Aile Merkezi’nin ebeveynlerin ve velilerin uzmanlardan gelen kaynaklara erişebilecekleri ve gençlerle sosyal medya hakkında nasıl konuşulacak gibi konularda faydalı makaleleri, videoları ve ipuçlarını gözden geçirebilecekleri yeni bir eğitim merkezi içerdiğini belirtti. Ebeveynler ayrıca Instagram’da bulunan yeni denetim araçlarının nasıl kullanılacağına ilişkin video eğitimlerini de izleyebileceklerini açıkladı.

instagram-dan-ebeveynleri-sevindirecek-yenilik-1

Instagram’daki denetim araçları, önümüzdeki aylarda tüm dünyada kullanıma sunulması planlanarak bugün ilk kez ABD’de kullanıma sunuldu. Instagram’daki ilk ebeveyn denetimi araçları, ebeveynlerin şunları yapmasına olanak tanıyacak:

  • Gençlerin Instagram’da ne kadar zaman harcadıklarını görmek ve zaman sınırları belirlemek
  • Birilerini şikayet ettikleri genç paylaşımlarında haberdar olmak
  • Gençlerin hangi hesapları takip ettiği ve gençlerini takip eden hesaplarla ilgili güncellemeleri görüntülemek

Sosyal medya hesaplarını güvende tutmanın 5 yolu

Meta APAC Instagram Politika Programları Yöneticisi “Instagram’ın gençlerin gerçek benliklerini ifade etmeleri ve hayatlarını etkileyen gerçek sorunları paylaşmaları için güvenli ve destekleyici bir alan olmasını istiyoruz.” ifadesinde bulundu. Sözlerine şunları ekledi “Daha iyi dijital becerilerle, akıl sağlığı hakkında güvenilir bilgilere ve destek gruplarına erişimle ebeveynlerin, çocuklarıyla çevrimiçi güvenlikleri ve esenlikleri hakkında anlamlı konuşmalar yapma konusunda kendilerini güçlü hissedeceklerini umuyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz