Sosyal medya hesaplarını güvende tutmanın 5 yolu

0
361 Okunma

Son dönemlerde sosyal medya platformlarına yapılan siber saldırılar kullanıcıları tedirgin etmeye başladı. Kişisel bilgilerinin güvenliğinden endişe duyan kullanıcılar hesaplarını kapattı. Bu yazımızda siz takipçilerimiz için sosyal medya hesaplarını güvende tutmanın 5 yolunu listeledik.

Kolay şifre kullanmayın

İlk ve en önemli madde şifre. Hesaplarınıza şifre oluştururken kesinlikle kolay sayı dizileri kullanmayın. Ayrıca kullandığınız her hizmet için farklı bir şifre belirleyin. Eğer birçok şifreyi aklınızda tutmakta zorlanıyorsanız şifre yöneticisi programlardan birini kullanabilirsiniz. Ezberleyemediğiniz şifreleri LastPass, 1Password veya Encryptr gibi uygulamaları indirip burada güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Kayıtlı e-mail ve telefon numarasını güncel tutun

Sosyal medya hesaplarınızda kayıtlı olan şifresini unuttuğunuz e-mail adresini ve kullanmadığınız telefon numarasını mutlaka güncelleyin.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanın

İki aşamalı giriş sistemi sayesinde sosyal medya hesaplarınızı güvende tutabilirsiniz. Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, hesabınıza giriş yapmak için telefonunuza tek kullanımlık şifre gönderilir.

Şüpheli giriş uyarılarını açın

Şüpheli giriş uyarılarını açmanız hesaplarınızı korumanıza yardımcı olacaktır. Başka biri, hesabınıza giriş yaptığında önceden haberiniz olur ve gerekli önemi alabilirsiniz.

Linklere tıklarken dikkatli olun

E-postanıza, sosyal medya hesabınızın mesaj kutusuna veya WhatsApp hesabınızda bilmediğiniz veya güvenmediğiniz hiçbir bağlantıya asla tıklamayın. Kısaltılmış bağlantılara özellikle dikkat edin. Nereden geldiklerine bakılmaksızın, gelen tüm e-postalardan ve mesajlardan uzak durun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz