Instagram DM için iki yeni özellik geliyor! Artık daha güvenli

0
1.085 Okunma

Instagram kısa süre önce nefret söylemleri ve taciz gibi rahatsız edici mesajları engellemek için çalışmalara başladı. Bu çalışmalar kapsamında iki yeni düzenleme geliyor. Instagram DM artık daha güvenli hale gelecek.

YouTube Kids Türkiye’de kullanıma sunuldu

Instagram DM yeni özellikler

Instagram DM

Daha güvenli hesaplar için Instagram yeni bir adım attı. Artık kullanıcılar nefret, istismar, ırkçı ve cinsiyetçi ifadeler içeren mesajları filtreleyecek. Bu filtreleme sistemi mesaj istekleri bölümünde kullanılacak. Çünkü rahatsız edici mesajlar genellikle bu alanda yer alıyor. Instagram DM bölümü için geliştirilen bu yeni araç aslında daha önce yorumlar tarafında kullanılmıştı. Benzer şekilde kullanılacak olan bu özelliği ayarlar kısmında aktif edebileceksiniz. Özelliği etkinleştirdiğinizde DM mesajları otomatik olarak filtrelenecek. Bu konuda Instagram gerekli çalışmalarını yapmış. Fakat siz de özel olarak görmek istemediğiniz kelime ve kelime gruplarını filtre sistemine ekleyebileceksiniz. Tüm bu özellik cihazınıza özel olarak kullanılabiliyor. Instagram mesajlarınızın gizlilik ve güvenliği konusunda dikkatli davranıyor.

Instagram DM

Eklenen özellik sadece bununla bitmiyor. Instagram geliştirdiği sistem sayesinde engellediğiniz birinin size farklı hesap açıp mesaj atmasına da engel oluyor. Instagram DM tarafında güvenliğimizi sağlayacak bu iki yeni özelliğin önümüzdeki haftalarda aktifleşmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz