Instagram gönderi akışında yeniliğe gidiyor

0
561 Okunma
Instagram

En popüler sosyal medya platformu Instagram; gönderi akışında bir takım değişiklikler yapacak. Önerilen gönderiler özelliğin kullanıcılar tarafından çok olumlu karşılandığını ifade eden Instagram; gönderiler tarafında yeni bir test aşaması başlattı.

Instagram önerilen gönderileri geliştiriyor

Keşfet bölümünün yanı sıra gönderi akışında çıkan “önerilen gönderiler” yeni sayfalar keşfetmemize yardımcı oluyor. Kullanıcılar tarafında olumlu geri dönüşler alan şirket, gönderi akışışındaki bu alan için yeni geliştirmeler yapmaya başladı. Artık önerilen gönderiler için belli bir konu belirlemek mümkün olacak. Önerilen gönderilerin 30 gün süreyle erteleme imkanıda test aşamasındaki özelliklerden. Bu sayede görmek istemediğiniz gönderiler üzerinde daha etkili bir kontrol sağlayacaksınız. Yeni test özelliğine göre artık önerilen gönderiler kendi akışınız arasında değil ilk başta yer alacak. Şimdilik test aşamasında olan bu yeni adımlar; platformda işleyişinde büyük bir değişiklik yaşanacağının göstergesi. Instagram bu çalışmaları kullanıcıları daha uzun süre uygulamada tutmak için yapıyor.

Sosyal medya devinin henüz açıklanmayan algoritma düzeni hakkında merak her geçen gün artıyor. Test edilen bu özellik ile kullanıcılar algoritmalar üzerinde daha etkin olacak.

Geçtiğimiz haftalarda Adam Mosseri kullanıcıların en çok merak ettiği soruya cevap verdi. Uzun yıllardır merak edilen  Instagram gönderileri neye göre sıralanıyor? sorusunun cevabını buradan öğrenebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz