Twitter’dan siber zorbalığa karşı yeni adım

0
256 Okunma
Twitter siber zorbalığa dur diyecek

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcı deneyimini ve güvenliğini arttıracak yeni bir özellik getirdi. Aslında bir süredir kısıtlı kullanılan özelliği genişleten platform, bu hamlesi ile siber zorbalığa dur diyecek. Artık istediğiniz tweetlerinize yorum kısıtlaması getirebileceksiniz. İşte detaylar.

Twitter yorum kısıtlaması özelliği artık daha gelişmiş

Sosyal medya platformu geçtiğimiz yıl yorumlardan rahatsız olan kullanıcılar için yeni bir özellik sunmuştu. Özelliğe göre bir twwet atarken, tweete kimlerin yorum yapabileceğini belirleyebiliyordunuz. 3 farklı katergorisi bulunan kısıtlamalarda “Herkes yanıtlayabilir”, “Takip edilen kişiler” ve “Yalnızca bahsedilenler” yer alıyordu. Bu sayede kullanıcılar attıkları tweetler üzerinden daha etkin bir kullanıcı deneyimine sahip oluyordu. Özelliğin geri bildirimlerine baktığında oldukça olumlu yanıtlar alan Twitter, kullanıcı deneyimini arttırmak için birtakım değişikliklerde bulundu. Özelliğin dezavantajı halinde olan zamanlama sorunu artık ortadan kalktı. Geliştirilen özellik ile birlikte artık kullanıcılar tweetleri sonradan da yoruma kapatabilecek. Bu özellik eskiden sadece tweet atma sırasında gerçekleşebiliyordu.

Siber zorbalıklara dur diyebilen bu özellik artık daha işlevsel bir halde. Tweet atarken ayarları yapmayı unuttuğunuz durumda geri dönüp yorum kısıtlamalarını ekleyebileceksiniz. Bu durumda herhangi bir zorbalığa devam etmeniz halinde buna uzun süreli maruz kalmanızın da önüne geçilecek. Twitter tarafından geliştirilen bu yeni özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz