Instagram Hikayeler için yeni bir özellik gelebilir

0
136 Okunma
Instagram Hikayeler

Facebook Instagram‘ı aldığından beri birçok özellik kazandı. Bunlardan birisi de Snapchat gibi kısa süren videoların paylaşılmasına imkan tanıyan, Instagram Hikayeler özelliği. Bu özellik global açıdan birçok yenilik kazansa da şu an söz konusu yeni bir özellik daha test ediliyor.

Bilinen uygulamalardaki test edilen özellikleri erkenden keşfeden tersine mühendis olan Jane Manchun Wong Instagram için, Grup Hikayeleri özelliğinin test edildiğini ortaya çıkardı.

Nasıl çalıştığına dair bir detay henüz ortaya çıkmamış olsa da, ulaşılan test kodunun özelliği basit bir şekilde kullanıldığını ortaya çıkarıyor. Zira keşfedilen bu özellik Hikayeler özelliğine yakın zaman önce entegre edilmiş Yakın Arkadaşlar özelliğine benzer bir nitelik taşıyor.

Instagram Hikayeler fonksiyonel bir özellik kazanacak

Yakın Arkadaşlar olarak işaretlediğiniz kişiler listesi dışında farklı gruplar oluşturarak artık paylaştığınız hikayeleri gruplara göre konularını ayırabilirsiniz. Facebook’ta denenen ve başarısız olan bu özellik Instagram gibi Hikayeler özelliğinin çok sevildiği bir uygulamada tutarmış gibi geliyor.

Bu özelliğin çalışma prensibi ise Yakın Arkadaşlar özelliğinden farklı gibi duruyor. Bu özelliğin kullanılması için önce grup sohbeti açılması gerekiyor. Sonrasında bu gruplara özel olarak Instagram Grup Hikayelerini oluşturabiliyorsunuz. Ancak belirtmekte fayda var ki her test edilen özellik gibi bu özellik de son kullanıcıya ulaşmayabilir. İlerleyen günlerde karşımıza çıkıp çıkmayacağını göreceğiz

Instagram için yeni dönemi başlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz