Instagram için yeni dönemi başlıyor

0
618 Okunma
Instagram yorum kısıtlama

Instagram şu an en popüler uygulamalar arasında başı çekiyor. Getirdiği birçok yenilikle beraber platform ilk halinden oldukça farklı görünüyor. Facebook’a geçtiğinden beri birçok değişiklik geçeren Instagram, şimdi kullanıcı kısıtlama hamlesiyle karşımıza çıkıyor. Yeni sunulan özellik sayesinde artık profilinizde istemediğiniz şekilde yorumlar yapan kişileri engellemek yerine kısıtlayabiliyorsunuz.

Milyarlık kullanıcı sayısına ulaşan platformun bu özelliği engellenen kullanıcıların size tekrar tekrar dadanmasından kurtarmak için geliştirildi. Yorum kısıtlama olarak adlandırılan bu yeni dönem resmen başladı.

Instagram kullanıcı kısıtlama dönemi resmen başladı

Instagram üzerinden herhangi paylaşımınızın altına yapılan küfürlü ya da taciz içerikli yorumlardan kurtulmak için normalde kullanıcıyı engellemeniz gerekiyordu. Ancak bu kullanıcı sizi takıntı haline getirdiyse engellendiğini anladığında tekrar başka hesaplar üzerinden sizi taciz etmeye devam edebiliyordu.

Instagram, istenmeyen takiplerin önüne geçmek için başlattığı ‘Restrict‘ adlı yeni bir özellik ile hesabınızı istenmeyen etkileşimlerden korumanızı sağlıyor.

Instagram yorum kısıtlama

Bu özellik temelde, paylaştığınız fotoğraf ya da videonun altına istenmeyen bir yorum geldiğinde, yorumun üzerine gelerek ‘yorumu kısıtla’ seçeneğine tıklayarak çalışıyor.

Bu sayede sizi rahatsız eden kişinin yorumu siz dahil herkese kapatılmış oluyor. Burada önemli bir nokta var ki o da yorumu yapan kişinin kendi yorumunu hala görüyor olması. Engellenmediğini düşünen ve kısıtlanıp kısıtlanmadığını fark etmeyen kişi sizi rahatsız edemiyor.

Bu seçeneği işaretlediğinizde kullanıcı yalnızca yorumlar kısmında değil mesajlar ve takip edebilme seçeneklerinde de kısıtlanmış oluyor. Engellendiğini anlamayan kullanıcı ise sizi rahatsız edemiyor. Ve keyifle sosyal medya deneyiminizin tadını çıkartabiliyorsunuz.

Belirtmeden geçmeyelim, sunulan bu özelliği dilediğiniz gibi kapatıp açabiliyorsunuz. Instagram kısıtlama özelliği yalnızca yorumlar üzerinden yapılmıyor. Aynı zamanda kısıtlamak istediğiniz kullanıcının profiline giderek de kısıtlama yapabilirsiniz. Instagram yorum kısıtlama

Instagram platformda siber zorbalığı engellemek için önemli adımlar atıyor. Bununla birlikte yakın zaman önce de Instagram’da pozitifliği yaymak için, Hikayeler’de ”Create don’t hate” adlı bir etiket başlattı. Nefreti yaratma veya nefreti yayma olarak adlandırılabilecek bu özellik ile siber zorbalığın önünde duruluyor.

https://pembeteknoloji.com.tr/mukemmel-instagram-fotograflarinin-gercek-yuzu-20102/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz