Instagram kabadayıları engelleyecek

0
200 Okunma

Instagram’ın yeni yapay zeka özelliği Instagram’da zorbalığa karşı çıkacak bir güncellemeyle gelecek.

Ekip, kullanıcılara bir kullanıcının hesaplarını temelde “yasaklama” yetkisi verecekleri bir test başlatıyor, bu da hesap sahibinin başka bir kullanıcıyı “kısıtlayabileceği” anlamına geliyor; bu da yorumlarını yalnızca kendilerine görünür kılıyor. Ayrıca hesap sahibinin Instagram’da ne zaman aktif olduğunu veya doğrudan bir mesaj okuduklarını da gizliyor.

Türkler Instagram’ı haber okumak için kullanıyor

“Bu yorumu yazmak istediğine emin misin?”

Şirket ayrıca bugün, potansiyel olarak rahatsız edici yorumları işaretlemek ve yorum yazana gerçekten takip göstermeyi isteyip istemediklerini sormak için AI’dan faydalanacak yeni bir özellik olduğunu duyurdu. Onlara yorumlarını geri alma fırsatı verilecek ve Instagram, testler sırasında “bazı” insanları yazdıklarını yansıtmaya ve geri almaya teşvik ettirecek. Açıkçası, bu somut değildir ve muhtemelen, rahatsız edici içerikler yayınlayan insanlar bunu yaptıklarını bilirler, ancak belki de söylediklerini tekrar gözden geçirmek için bir saniyelerini alabiliriz ve onlara gerçekten bunu yazıp yazmak istediklerini sorarız.

Instagram, “bir kişinin görünümüne veya karakterine saldırılar ve aynı zamanda bir kişinin iyiliğine veya sağlığına yönelik tehditler içeren saldırıları” ve benzer bir özelliği içeren zorbalık yorumlarını otomatik olarak izleyen rahatsız edici bir yorum filtresi de dahil olmak üzere, zorba odaklı birçok özelliği zaten test etti. Fotoğraflar ve başlıklar için. Ancak gençlerin birbirlerini taciz etmelerini önlemek için fazla bir şey yapamayabilirler. Kullanıcılar bu hesapları bildirebilir, ancak bu işlemin yapılması için zaman gerektirebilir. Bu yeni özellikler, en azından, zorbalığın gerçekleştiği yerde, hemen ve daha faydalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz