Instagram, kaçırılan ve kaybolan çocuklar için yardımcı olacak

0
80 Okunma
Instagram kids

Sosyal medya platformu Instagram sadece eğlence odaklı bir uygulama değil. Her gün dünyanın çeşitli yerinden insanları bir arada toplayan platform toplum yararına birçok fayda sağlıyor. Platformun yeni odak noktası kaçırılan ve kaybolan çocuklar oldu. İşte detaylar.

Instagram kaçırılan ve kaybolan çocuklar için özel hizmet

Instagram, kaçırılan ve kaybolan çocuklar için yardımcı olacak

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde her gün çocuklar kaçırılıyor ya da kayboluyor. Gerekli merkezlere başvuru yapılsa da ebeveynlerin en sık başvurduğu yer sosyal medya platformları oluyor. Birçok insanın aktif olarak kullandığı platformlarda duyuru yapmak ve acil bir durumu yaymak çok daha kolay. Sosyal medya platformu Instagram da yıllardır çocuklar hakkında farklı yatırımlar yapıyor. 2015 yılından beri süren bu istikrarlı yatırımlar yeni bir netice daha kazandı. Instagram şimdi kaçırılan ve kaybolan çocuklar hakkında yeni bir proje başlattı. Bu yeni projede uygulama konum odaklı bazı bildirimler gönderecek AMBER uyarıları (America’s Missing: Broadcast Emergency Response) olarak isimlendirilen bu yeni uyarı sistemi; kayıp ve kaçırılan çocukların 3 farklı fotoğrafını kullanıcılara ulaştıracak. Oldukça etkili olacak bu sistem şimdilik Amerika ile sınırlı. Ancak Instagram; faydalı özelliğin önümüzdeki haftalarda 25 ülkede daha aktif edileceğini ifade etti.

Twitter’a aradığınızı gözler önüne serecek arama aboneliği özelliği geliyor

 

Eğer bulunduğunuz konumda kayıp ya da kaçırılmış bir çocuk varsa bu uyarılardan alıyorsunuz. Yapılan açıklamaya göre eğer bir tane bildirim aldıysanız bulunduğunuz çevrede kayıp çocuk vakası var demektir. Bu uyarıyı almak için konum servisini açık şekilde kullanmanız gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz