Instagram portre modu bekleyenler müjde!

0
653 Okunma

iPhone 7 Plus ile hayatımıza giren portre modu telefon ile profesyonel fotoğraflar çekmenizi sağlıyordu. Henüz akıllı telefonların sağlayamadığı bu özellik Instagram’ın güncellemesi ile artık tüm telefonlarda kullanılabilecek. Portre modunun yanı sıra Instagram hikayelerinde @mention özelliği de kullanılabilecek.

Instagram’a portre modu geldi

Instagram portre modu

 

Instagram’ın daha önceki güncellemeler ile hikayelere getirdiği Superzoom, Boomerang özelliklerinin yanına, bugün Focus’da eklindi. Artık Instagram kamerasının Focus özelliğini kullanarak portre çekimler yapabileceksiniz. Portre modunun Instagram’a gelmesinin en güzel yanı ise telefonunuzun kamera özelliklerinden bağımsız olarak bu çekimleri yapabileceksiniz. Henüz tüm telefonlara gelmeyen bu özellik hakkında şunları aktardı:

Bir kişi Focus modunu kullandığı anda, arka plan bulanıklaşırken kişinin odakta kaldığını göreceksiniz. Bir fotoğraf çekmek için dokunun veya video kaydetmek için basılı tutun.

Güncelleme ile Focus modun yanı sıra artık hikayelere kişi etiketlemesi de yapabileceksiniz. Birçok sosyal medya kanalında kullanılan @mention özelliği Instagram hikayeler de kullanılamıyordu. Güncelleme ile artık arkadaşlarınızı hikayelerinizde normal fotoğraflarda etiketler gibi etiketleyebileceksiniz.

Güncelleme şimdilik iPhone 6s ve üzeri iOS telefonlara verilirken Android tarafında da bazı telefonlara verilebilecek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz