Uluslararası Dijital Oyunlar Kongresi Ankara’da!

1
386 Okunma

Teknolojik aletlerin gelişmesi ve yaygınlaşması sadece yetişkinler hayatını değiştirmedi.Bu gelişimden en çok etkilenen hiç şüphesiz çocuklar oldu. çocukluğumuzda birçoğumuzun severek oynadığı lego, araba, bebek veya benzeri oyuncakların yerini artık bilgisayar, telefon ve tabletler aldı. Çocuklarını dikkatini daha çok çeken ve ulaşılması daha kolay dijital oyunlar aynı zamanda ciddi bir ekonomik kitle oluşturmaktadır. Tehlikelere daha açık olan dijital ortamda çocukların güvenliği için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Uluslararası Çocuk ve Bilgi Güvenliği Kongresi

dijital oyunlar

Tüm bu durumlar göz önünde bulundurularak çocukların güvenliğini sağlamak amacı ile Ankara Üniversitesi, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ve Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği işbirliğinde bir kongre gerçekleşecek. Dijital Oyunlar kongresi, yurt içi ve yurt dışından birçok bilim adamı, sivil toplum örgütleri ve bakanlıklar gibi önemli katılımlar ile gerçekleşecektir. Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu binasında gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, 11-13 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleşecektir. Kongrede, dijital oyunlar hakkında yapılan araştırmalara ve konuşmalara yer verilecektir.

Google Assistant özellikli güvenlik kamerası

Çocuklarımızı dijital çağın zararlarından koruyabilmek için bu tür gelişmeleri takip ediyorsanız, Ankara’daki bu etkinliğe ücretsiz katılabilirsiniz. 3 gün sürecek bu etkinlik BTK binasında ücretsiz gerçekleşecektir.

Kongreye katılmak için kaydınızı buradan oluşturabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz