Instagram Story yeni yeşil ekran efektini test ediyor

0
913 Okunma

FaceApp’in mega-viral yaş filtresi bize bir şey öğrettiyse, doğru özçekim efektleri kendi başlarına bir ömre sahip olmadığıdır.

Şimdi, Instagram, size aslında yeşil bir ekranın önüne koyan yeni bir artırılmış gerçeklik özelliğini test ettiriyor olabilir. 

Bu özellik, Instagram’da yayınlanmamış özellikleri kazma konusunda sağlam bir sicile sahip olan uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarıldı. 

“Arkaplan” adı verilen özellik, film rulonuzdan daha sonra Stories kamerası için arkaplan olarak kullanabileceğiniz bir görüntü seçmenize olanak sağlar. Bir fotoğraf seçtikten sonra, Wong tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre gerçek ortamınız görüntü ile değiştirilir.

Özelliğin genel hissi yeşil ekrana benziyor, ancak Instagram’ın sürümü video veya daha karmaşık efektlerle değil statik görüntülerle sınırlı gibi görünüyor. Yine de, oldukça etkileyici görünüyor. Arka planınızı denemek ve değiştirmek için filtreleri kullanan birçok fotoğraf uygulaması her zaman iyi bir iş çıkarmaz. Ancak Instagram özelliği oldukça kusursuz görünüyor – Wong’un yüzü ile fotoğraf fonu arasında tuhaf çizgiler ya da boşluklar yok. 

Bir Instagram sözcüsü, özellik hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Şirket sık sık resmen serbest bırakılmayabilecek veya sonuçlanmayacak yeni özellikleri test ediyor.

Sesini duyuramayan YouTuber’lardan önemli karar

Ancak şirketin artırılmış gerçeklik etkilerini çoğaltmak için yeni yollar araması şaşırtıcı olmazdı. Fotoğraf paylaşım uygulaması gibi özellikleri ile bazı başarılı olmuştur rağmen Superzoom, bir AR filtresi (eklemek yakın app yardımcı olmuş olabilir SnapChat yönettiği “cinsiyet takas” etkisi ile aynı virale ulaşmamıştı 10 milyon yeni kullanıcı kazandı

Instagram’ın yeşil ekrana benzeyen AR etkisi, sizi daha yaşlı görünmenizi sağlayan bir filtre ile tam olarak aynı değildir, ancak etkileyicilerin onu kullanmanın her türlü yaratıcı yolunu bulduğunu hayal etmek zor değildir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz