Sesini duyuramayan YouTuber’lardan önemli karar

0
113 Okunma

Geçtiğimiz yıllarda YouTube içerisinde yapılan terör örgütü propagandalarının ardından ünlü platform hem reklam konusundaki hem de ödemeler konusundaki sistemini değiştirmişti. Bu sisteme karşı çıkan içerik üreticileri ise Avrupa’nın en büyük sendikası ile iş birliğine girdi.

YouTube içerik üreticileri Avrupa’nın en büyük sendikası ile işbirliği kurdu!

YouTube platformunun içerik üreticilerinin hakları için mücadele eden topluluk YouTubers Union bu hafta şirkete bazı taleplerini iletti. Fakat pek dikkate alınmayan topluluk yeni bir hamle ile karşımıza çıktı.

Çocuklu YouTube videoları daha fazla izleniyor!

Şirket son birkaç yılda platformda yaşanan kitlesel sorunlar nedeniyle videolardaki reklamları azaltarak içerik oluşturucuların kazançlarını kısıtlamaya başladı. Şirket bunun sebebini her ne kadar IŞİD‘in YouTube videolarının olması olarak gösterse de içerik oluşturucular bu duruma inanmıyor.

YouTubers Union kurucusu Jörg Sprave “Karı kesen veya gerçekçi olmayan şeyleri talep etmiyoruz. Adalet istiyoruz. Şeffaflık istiyoruz. Ortaklar gibi davranılmak istiyoruz. Anonim iletişim yerine kişisel iletişim istiyoruz.” diyerek şirketten istediklerini vurguladı.

IG

Sprave‘ye oldukça büyük bir destek hızlı bir şekilde gelse de şirket YouTubers Union‘ın taleplerini pek dikkate almadı. Bugün ise ünlü içerik üreticileri topluluğu yeni iş birliğini duyurdu. Ünlü video platformu tarafından daha fazla dikkate alınabilmek için çabalarını sürdüren topluluk, Almanya’da bulunan en güçlü sendikalardan birisi olan IG Metall’i arkasına aldığını resmi olarak duyurdu.

“YouTube’un büyük başarısının nedeni olan gerçek içerik üreticiler sansürleniyorsiliniyor ve gizleniyor. Bu yüzden YouTube‘da geçimini sağlamak artık mümkün değil. Biz sadece hakettiğimizi istiyoruz.” diyerek olayın ciddiyetini de vurgulamış oldu.

Şu an için bu iş birliği ve aradaki kızışma konusunda pek fazla detay paylaşılmasa da topluluk, platformdaki para kazanma politikalarını değişmesi için IG Metall‘in bu topluluğa oldukça fazla destek vermesi bekleniyor.

Kaynak:ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz