Instagram yeni bir butonu test ediyor!

0
481 Okunma

Her gün belki de yüzlerce kez girip çıktığımız, kontrol edemeden duramadığımız platform olan Instagram artık gönderi akış algoritmasını değiştiriyor. Uygulama bu akış ile ilgili yeni bir butonu da test ediyor.

Instagram bir süredir gönderi akışıyla ilgili birçok şikayet alıyordu. Kullanıcılar uygulamaya girdiklerinde en son gönderiyi en üstte görmek yerine saatler önce eklenen bir gönderiyi görüyorlar ve takip ettikleri hesapları kontrol etmekte zorlanıyorlardı.

Bu şikayetleri dikkate alan Instagram yetkilileri ise yeni bir açıklama yaparak uygulamanın yeni bir butonu test ettiğini duyurdu. Uygulama içerisine yerleştirilmesi düşünülen ”Yeni gönderiler” butonu ile gelen şikayetlere çözüm olmayı hedefleyen Instagram, bu sayede kullanıcıların en yeni gönderileri görebilecekleri bir sekme oluşturuyor.

En yeni gönderiler üstlerde yer alabilir

Instagram yetkilileri, aynı zamanda algoritma değişikliğine de gidildiğini ve yeni gönderilerin akışta ilk sıralarda görünmesi olasılığının da o yüksek olacağını bildirdi. Platform bu değişiklikle akışa daha taze bir his vermeyi ve insanların önem verdikleri anları kaçırmamalarını sağlamayı hedefliyor.

Uygulama önümüdeki birkaç ay boyunca algoritma değişiklikleri ile ilgili çalışmalar ve denemeler yapacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz