Instagram yeni bir özelliğe kavuşuyor

0
299 Okunma

En popüler sosyal medya kanallarından biri olan Instagram, her geçen gün bünyesine yeni bir özelliği daha ekliyor. Kullanıcılardan gelen geri dönüşler ve uygulamanın maksimum faydasını gözeten geliştiriciler şimdi yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz sene konuşulmaya başlayan beğeni gizleme özelliği yakın zamanda hesaplarda kullanılabilir hale gelecek.

Instagram yeni özelliği hakkındaki bilgiler

Sosyal medya kanalındaki beğeni ve yorumlar kimimiz için önemsiz veya genel geçer gibi dursa da bazı insanları obsesif olmaya sürüklendiği iddia ediliyor. Beğeni satın almak, arkadaşlarından özel mesaj ile beğeni istemek gibi girişimlerde bulunan ve bunu bir hastalık haline getiren kullanıcılar için oldukça negatif bir etkiye sahip. Geçtiğimiz yıl bazı hesaplarda kullanılabilen beğeni sayısının görüntülenmemesi bir süredir rafa kalkmıştı. Fakat Instagram bu özellik hakkındaki çalışmalarına devam ettiği ortaya çıktı.

İlk denemenin aksine beğeni sayılarının herkes için kapatılması yerine tercihe göre özellik kullanılabilecek. kısaca beğenilerin durumu sizi rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebileceksiniz. Instagram bu özellik ile ilgili kullanıcılardan olumlu tepkiler aldığını da ifade ediyor.

Instagram sizi depresyona sürüklüyor olabilir

British Information Commissioner’s Office‘in önerisi olan beğenilerin gizlenmesi özelliği, özellikle gençlerin bu durumdan daha az etkilenmelerine yardımcı olacak. Instagram‘ında bu öneriyi dikkate alarak çalışmalar başlatması ve bazı ülkelerdeki kullanıcıların hesapları üzerinde özelliği denediği görünüyor.

Başta Yeni Zelanda, Avustralya ve Brezilya olmak üzere farklı ülkelerde denenen özelliğin başka ülkelere de kademeli olarak sunulacağı biliniyor. Beğeni sayısını görüntüleme dışı bırakanların fotoğrafları altında sadece beğenen hesap isimleri yer alıyor. Aynı şekilde detaylara tıkladığınızda da beğeni sayısını görüntüleyemiyorsunuz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz