Instagram yeni özelliği ile sıra TikTok’a geldi

0
817 Okunma

Son zamanların en popüler mobil uygulamalarından biri olan TikTok‘u hedef alan Instagram’ın uygulama içi yapacağı yeni video düzenleme aracı ortaya çıktı. Bu araç sayesinde TikTok’ta çekilen videoların benzerleri Instagram’dan da çekilebilecek. Instagram yeni özelliği üzerinde çalışıyor.

Yaptığı kullanıcıların verilerini çalma gibi skandallarla sürekli gündemde olan Facebook, 2012 yılında satın aldığı Instagram üzerinde yenilikler yapmıştı. Bu yeniliklerden en başarılısı olan hikaye özelliğini, bir türlü satın alamadığı Snapchat‘ten esinlenerek yapmış ve bu yüzden Snapchat kullanıcıları Instagram‘a kaymıştı. Hatta bunun üstüne televizyon ve internet yıldızı Kylie Jenner‘ın attığı tweet nedeniyle de şirket hayli zor zamanlar geçirmişti.

Instagram yeni özelliği ile TikTok’u bitirir mi?

TikTok’a karşı Facebook‘un sahibi olduğu Instagram atağa geçti. Amerika merkezli The Verge sitesinin haberine göre, Instagram‘da artık dublajlı videolar çekilebilecek. Bu yenilikle kullanıcılar videoların arka planına başka müzik ve sesler ekleyebilecek ve hızlarını ayarlayabilecek. Böylelikle TikTok‘la çok büyük benzerlikte olacak ve kullanıcılar bu tarz videoları çekmek için sadece TikTok‘a girmek zorunda kalmayacak.

Birden patlayarak çok fazla indirilen, kullanılan ve tercih edilen TikTok‘a Facebook‘un müdahale edeceği beklenen bir durumdu, yani beklenen oldu. Şirketin böyle bir hamle yapması Snapchat durumu gibi başarıyla sonuçlanacak gibi duruyor.

Samsung çift ekranlı telefon üzerinde çalışıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz