Google Chrome artık sitelerin hızını söyleyecek

0
263 Okunma

Artık Chrome tarayıcısında girdiğimiz web sitelerinde yavaşlıkla karşılaşmamanın çok kolay bir yolu olacak. Çünkü Google Chrome artık sitelerin hızını açıklamaya başlıyor. Acele bir işimiz olduğu zaman sitelere girip yavaşlığıyla bozguna uğradığımız dönemler geçiyor. Chrome bu sitelere girmeden yavaş olduğunu belirten bir rozet vererek bizi bu durumdan kurtaracak.

Chrome, kullanıcılarına “yüksek kaliteli” deneyimler sunabilmeyi planlıyor. Edinilen bilgilere göre, etiketleme süreci henüz bitirilememiş ancak hangisinin en kullanışlı ve en anlamlı olacağını görmek için farklı yollar aranıyor.

Google Chrome alternatifi 5 tarayıcı

Yavaş yüklenmekte olan bir web sitesi için “Genellikle yavaş yüklüyor” yazılı bir uyarı simgesi çıkacak. Böylece yüklenmesini beklemeye devam edip etmeyeceğinizi belirleyebileceksiniz.

Google Chrome hayatı kolaylaştırıcak

Hızlı olan sitelerde yükleme çubuğu mavi renk yerine artık yeşil olacak. Sitelerin hızını kullanıcılara gösterecek olan Google, böylece kullanıcı deneyimini iyileştirecek. Yavaş olan siteleri utandırmak gibi bir amacı olmadığını belirten Google, bu sayede geliştiricilerin yavaş sitelere daha fazla özen gösterebileceği bir yol da açmış olacak.

Google’dan “katı kriterler”

Google, ilerleyen aşamada sitelerin yalnızca hızına değil, başka kriterlerine de bakacağının altını çizdi. ‘Katı kriterler’ kullanacaklarını söyleyen Google, henüz bunların ne olduğunu ise şimdilik açıklamadı.

Artık Twitterda sadece kişileri takip etmeyeceğiz

Şimdilik, sitenin performansını artırmaya yönelik çevrim içi bir araç olan PageSpeed ​​Insights‘ın kullanılması öneriliyor. Google’ın konuyla ilgili çalışmaları ise sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz