Instagram’a “Yorum Kontrolleri” özelliği geliyor

0
243 Okunma
Instagram yorum kontolleri

Sosyal medya platformu Instagram kullanıcıların gönlüne su serpecek yeni özelliğini duyurdu. Bir süredir üzerinde çalışmaların devam ettiği Yorum kontrolleri özelliği kullanıma sunuldu. İşte ayrıntılar.

Yorum Kontrolleri özelliği ile güvenliğiniz artacak

Instagram arama geçmişi

Sosyal medya platformu her zaman kötü niyetli kullanıcıların saldırısına hazır. Çoğu zaman severek paylaştığımız içerikler, altına yapılan yorumlar ile olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Müjdeli haber Alessandro Paluzzi’den geldi. Uygulama geliştirici Paluzzi, zaman zaman özellik haberlerini gündeme getiriyor. Yeni attığı tweetinde Instagram’ın güvenlik önlemine yer verdi. Yorum Kontrolleri olarak adı geçen özellik, istemediğiniz yorumları göz önünden kaldıracak.

İnstagram yorum kontrolleri

Özellikle saldırgan yorumlardan yorulan kullanıcıları rahatlatacak özellik; güvenlik tarafında büyük bir adım. Çoğu kişiyi sosyal medya kullanmaktan soğutan yorum sıkıntısı bu özellik ile son bulacak. Yorum Kontrolleri özelliği ile sizi rahatsız eden yorumlar otomatik gizlenebilecek. Bu gizleme sistemi için çeşitli anahtar kelimeler girmeniz isteniyor.  Kelime listeniz deki özel kelimeler, algoritmalar ile tespit edilerek görünmez olacak. Gizlenen yorumlar tabi ki silinmeyecek. Kullanıcı isterse bu kişileri şikayet edip engelleyebilecek.

WhatsApp anket özelliği üzerinde çalışıyor

Güvenlik tarafında atılan bu yeni adım; özellikle açık hesap kullanan hesaplar için faydalı olacak. Takipçi çevresini seçemeyen, her kesimden insanın gönderilerine ulaştığı kişiler; Yorum kontrolleri özelliği sayesinde artık taciz yorumları ile baş etmek zorunda kalmayacak.

Sosyal medya da en büyük sorunlardan biri olan saldırgan yorumlar artık tarihe karışacak. Konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz