Samsung sarsıcı bir siber saldırıya uğradı! Hangi veriler tehlikede?

0
317 Okunma
Samsung

Teknoloji devi Samsung, iddiaya göre çok büyük bir siber saldırıya uğradı. Büyük saldırının arkasında bir hacker grubu var. 190 GB kadar verinin çalındığı saldırıda biyometrik giriş verileri gibi birçok önemli bilgi yer alıyor.

Samsung kullananlar tehlike de mi?

samsung siber saldırı

Teknoloji şirketleri güvenlik açığı konusunda oldukça dikkatlidir. Samsung bugün birçok şirket verilerinin ve kullanıcı özel bilgilerinin yer aldığı dosyaların sızdırdı. Lapsus$ grubunun üstlendiği saldırıda çok sayıda kişisel bilgi yer alıyor. Tahmin edilene göre 190 GB’lık bir paket tehlikede. Hacker grubu dosyayı üçe bölerek sızdırdığını iddia ediyor. Verilerin sızdırılmasından olmasından daha kötü bir şey varsa; o da şu an verilerin internette yayılıyor olması. İddiaya göre dosya da bulunana veriler şunlar;

  • Bootloader kaynak kodları,
  • Samsung hesap yetkilendirme ve doğrulama altyapılarının kaynak kodları,
  • Qualcomm’a ait bazı gizli kaynak kodları,
  • Biyometrik kilit açma işlemleri için kullanılan algoritmalar.

Bunun gibi daha birçok önemli bilginin tehlikede olduğu söyleniyor.  İddia edilene göre Samsung veri sızdırılması hakkındaki bilgileri doğruladı. Yetkililer durumu takip ediyor fakat Lapsus$ tarafından henüz veriler için bir açıklama gelmedi.

Samsung kararını verdi: Rusya satışları durduruldu

Verilerin sızdırılmış olması Samsung kullanıcılarını tedirgin edebilir. Fakat şimdilik konu ile ilgili alabileceğimiz bir önlem yok. Bu durum ilerleyen süreçte şirket için büyük sorunlara yol açabilir. Hacker grubunun veriler karşısında nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Benzer siber saldırılar yaşandığında büyük firmalar genellikle para teklifini reddediyor. Gelişmeler geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz