Instagram’a güvenliği arttıracak yeni bir özellik geliyor

0
196 Okunma
instagram-da-hikayelere-artik-giflerle-cevap-verilebilecek

Sosyal medya platformları artık güvenlik anlamında daha sık güncellemeler yapıyor. Kullanıcıların güvenliğini ve uygulama hakkındaki sıkıntılarına kulak veren platformlar yendi tedbirler uygulamaya devam ediyor. Instagram yakında tüm dünya da yayınlayacağı bir güncelleme için hazırlanıyor. Yeni güncelleme yetişkinler ve gençler için çeşitli güvenlik önlemleri içeriyor.

Instagram’da artık herkese mesaj atamayacaksınız

Instagram

Uzun süredir 13 yaşından küçüklerin profil açmasına engel olan platform; bu konuda bir türlü istediği hedefe ulaşamıyor. Çünkü hesap açarken kullanıcıların yaşları hakkında yanlış bilgi vermesi ve bu durumun onaylanması oldukça basit. Bu durum için yapay zeka sistemlerine başvurmayı hedefleyen Instragram, yeni bir özellik haberi ile gündeme geldi. Artık yetişkinlerin kendisinden küçük olan ve takipleşmediği gençlere mesaj atmasına izin verilmeyecek.  Özellikle yetişinler tarafından taciz ve tehditlere maruz kalabilen gençleri koruyacak bu sistem; ilk önce henüz bilgi verilmeyen birkaç ülke de, daha sonra da tüm dünyada aktif olacak. Yeni özellik ile gençler, karşısındaki yetişkinin haberi olmadan mesajları Instagram’a raporlayacak.

Instagram

Özellikle gençler için kullanışlı olacak bu özellik hakkında daha fazla detay bulunmuyor. Fakat 13 yaş altı ve hesabını açık olarak kullanan gençler için Instragram çeşitli önlemler alacak.  Platforma kayıt yapan gençler için Instagram, gizli hesap ile açık hesapların farkını gösteren bildirimler yayınlamayı da planlıyor.

Netflix’ten Oscar adaylığına 35 film

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz