Instagram’da NFT dönemi başladı! İşte detaylar

0
155 Okunma
Instagram NFT

Popüler sosyal medya platformu Instagram, son yılların trendi haline gelen NFT için büyük bir adım attı. Bir ara popüler olan fakat şimdilerde normalleşen bu trend için artık Instagram tarafında geniş çaplı bir destek bulunuyor. Yeni özelliğe Türkiye’de dahil edilmiş olabilir. İşte detaylar.

Instagram, NFT özelliğinin sınırlarını genişletiyor

Instagram NFT

Bir süredir hayatımızda yer alan NFT, Nitelikli Fikir Topu’nun kısaltması. İnternet dünyasında size özel parçaların olmasını sağlayan bu sanal varlıklar, birçok insanın gelir kaynağı oldu. Modadan oyuna, koleksiyonlardan sosyal medyaya kadar geniş bir alana yayılan NFT sevdası Instagram’ı da hareketlendirdi. Geçtiğimiz aylara göre etkinliğini yitirmiş olsada hala popülerliği süren kavram için Instagram bir çalışma başlatmıştı. Sadece ABD’yi dahil ettiği NFT girişimi artık daha fazla ülkeden kullanılabilir hale geldi. Peki Instagram ile NFT arasında nasıl bir bağ kurulacak. Aslında çok basit. NFT tasarlayan ve bundan gelir sağlayan kullanıcılar artık aracı platform olarak Instagram’ı kullanabilecekler. Satın alınan ya da tasarlanan NFT’lerin tüm detayları Instagram üzerinde paylaşılabilecek.

YouTube, Premium abonelere yeni bir özellik getirdi

Uzun süren test aşamasında sosyal medya platformu bir netçiye vardı. Sonunda bu özelliği ABD dışına taşıma kararı aldı. Ülkelerin adının tek tek geçmediği açıklama da özelliğin Türkiye için aktif olup olmadığını henüz bilmiyoruz. Fakat ifade edilen; “Afrika, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Amerika” açıklamasından, Türkiye’nin de özelliğe dahil edildiğini varsaymak mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz