Instagram’da Reels üzerine nasıl müzik eklenir?

0
366 Okunma

Milyarlarca kullanıcıya sahip popüler sosyal medya uygulaması Instagram, kullanıcıları için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Instagram kullanıcılarının şu sıralar sıklıkla kullandıkları özellik ise Reels videoları. Reels, oluşturduğunuz video içeriğin belirlediğiniz bir ses parçası ile editlenerek hazır hale getirilmesi demek.

Reels video müziği nasıl seçilir?

Uygulama, kullanıcıları tarafından çok sevilen Reels özelliğini geliştirmek için 2021 yılının Ağustos ayında keşfet sayfasına istenilen ses ve müziklerin bulunması için bir sekme ekledi. Instagram keşfet bölümünde yer alan arama çubuğuna bir kelime yazıldığında ilgili olan şarkılar ve o seslerle kurgulanmış olan videoları da görmek mümkündür.

Arama çubuğuna yazdığınız kelime ile uygun şarkıların oluşturduğunuz video ile uyumlu olup olmadığını dinleyerek öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda sevdiğiniz müziği arama çubuğunda aratarak diğer kullanıcıların hangi popüler akımları uyguladıklarını görerek sizde bir içerik oluşturabilirsiniz.

Sizde aşağıdaki adımları takip ederek oluşturduğunuz Reels üzerine müzik ekleyebilirsiniz.

  • Öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Ekranın sol alt köşesinde bulunan arama simgesine tıklayın.
  • Ardından istediğiniz kelime veya sanatçının ismini arama çubuğuna yazın. Birçok arama sonucu göreceksiniz. Ses sekmesine tıklayarak istediğiniz müziği bulabilirsiniz.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz