Z Kuşağı En Çok Bu Telefonu Tercih Ediyor!

0
217 Okunma

Teknolojinin bize getirdiği en önemli ve işlevsel ürünü şüphesiz ki akıllı telefonlar. Bu cihazlar her an, her işimizi halledebildiğimiz koca bir bilgi kutusu olduğundan hiçbir zaman yanımızdan ayırmıyor, en iyisini istiyoruz. Peki en iyisi hangisi? Z kuşağı bu cihazların hangisini daha çok tercih ediyor? Financial Times’ın son raporu her şeyi açıklıyor. İşte Z kuşağının en çok kullandığı telefon markası!

Z kuşağı hangi telefon markasını en çok kullanıyor?

Öncelikle bu rapor 1997 ve 2012 yılında doğan kişileri değerlendirmeye alıyor. Yapılan araştırmaya göreyse gençler Apple ürünlerini tercih ediyor.  Rapor ayrıca bu gruptaki kullanıcıların yalnızca iPhone‘ları değil, tablet (iPad) ve akıllı saat (Apple Watch) gibi Apple ürünleri de satın aldığının altını çiziyor.

iPhone 14 için üretim rakamları geri çekiliyor! - ShiftDelete.Net

Gençler, Android kullanmanın utanç verici olduğunu, arkadaşları tarafından dalga geçildiğini belirtiyor. Bu yüzden iPhone modellerini daha çok tercih ediliyor. Buna ek olarak ABD’deki iPhone kullanıcılarının en az yüzde 34ünü bu yaş aralığı oluşturuyor. Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung da ise bu oran yüzde 10 seviyelerinde kalıyor.

Apple, satmış olduğu her 100 iPhone için 26 iPad ve 17 Apple Watch da satıyor. Bu durum yaklaşık 10 iPhone alıcısından 2’sinin aynı zamanda bir Apple Watch aldığı anlamına geliyor. Bu, şirketin giyilebilir teknoloji alanında yükselme hızının arttığını gösteriyor. Samsung cephesinde ise her 100 akıllı telefona 6 akıllı saat düşüyor. Son olarak iPhone kullanıcılarının yüzde 35’inin aynı zamanda AirPods satın aldığına işaret ediliyor.

Peki siz hangi telefonu tercih ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz