Instagram’dan şaşırtan karar! Bir uygulama tarihe karıştı

0
279 Okunma
Instagram IGTV

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni gelen özelliklerinden sonra desteklediği uygulamasının fişini çekti. Video içerikler ile ilgili olan bu özellik, uzun videolar paylaşmamızı sağlayan IGTV uygulamasıydı. Artık bu uygulama Instagram tarafından desteklenmeyecek.

IGTV artık kullanılmayacak

2018 yılında kullanıma sunulan ve daha uzun videolar paylaşmamıza imkan tanıyan IGTV hedeflenen başarıya ulaşamadı. YouTube ile rekabet etmesi düşünülen uygulamanın özelliklerinin gelişeceği haberleri dolaşırken, gelen açıklama ile rafa kaldırıldığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili Adam Mosseri tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Video keşfetmeyi ve oluşturmayı olabildiğince basit hale getirme çabalarımızın bir parçası olarak, artık IGTV için sunduğumuz bağımsız uygulamamızı desteklemeyeceğiz. Bunun yerine, tüm videoların ana Instagram uygulamasında olmasına odaklanacağız.

Instagram uygulaması gönderi olarak en fazla 1 dakikalık videoları paylaşıyor. IGTV ile bu süre 15 dakikaya kadar çıkarılmıştı. Hatta uygulamanın masaüstü sürümünde 1 saat uzunluktaki videoları paylaşmanıza dahi izin veriliyordu. Platformun eksik tarafını gideren bu adım, uzun süre sevilerek kullanıldı. Fakat artık desteklenmeyecek.

TCL, robot süpürge ve hava temizleyici modellerini Türkiye‘de satışa sundu

Instagram artık tüm video içerikleri için yeni bir plan üzerinde toplandı. Instagram Video adını verdiği bu kategoride kişinin paylaştığı tüm video içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Geçen yıl Instagram’ın artık sadece bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadı yönünde açıklamalarda bulunan Adam Mosseri; platformun eksik yanlarını geliştirmeye devam ediyor.

Yeni Instagram IGTV kararı hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz