Instagram’ın IGTV’si yatay kullanıma geçiyor

0
437 Okunma

Instagram’ın IG TV’si yatay kullanıma geçtiklerini bildirdi. Bir yıl önce Instagram IGTV’nin lansmanıyla cesur bir atılım yaptı : yeni uzun biçimli dikey videolar ortamı icat edip yaygınlaştırdı kurucu Kevin Systrom, lansmanını yaptığı sunumunda yalnızca mobil olan tam ekran dikey video paylaşımı oluşturduk. Bu başka hiçbir yerde yok. ” demişti.

Geldiğimiz şu noktada bugünden itibaren kullanıcılar, yatay videolar da ekleyebilecek. Artık IG TV izleyicileri telefonlarını yatay olarak çevirdiklerinde tüm videoları tam ekran olarak izleyebilecek.  Bunun eksikliğini yaşamış olan kullanıcıların bir geri bildirimi olabilir.

Instagram IG TV yatay mod
Instagram IGTV yatay mod

Mühendisler, yaptıkları değişikliklerin 2015 yılından beri günümüze ayak uydurmak ile alakalı olduğunu söyledi. Instagram şu ana kadar ki en çok izlenen IG TV videosunun istatistiğini  vermeyi reddetti. TikTok, SnapChat, gibi rakiplerine karşılık oldukça güçlü hazırlandıklarını da dile getirdi. Şirket halen IGTV kullanımıyla ilgili tek bir kullanım istatistiği yayınlamadı.

 

Instagram’da bir devir kapanıyor

Instagram’ın günümüze kadar ki süreçte gelişimine de incelemek için şöyle bir baktığımızda kuruluşu 2012 yılına dayanmaktadır. Ardından Facebook kurucusu inanılmaz bir teklifle satın almak istediğini açıkladı. Herkes sonucun ne olacağını merak ederken Instagram kurucuları teklifi kabul etti ve Instagram, Facebook şirketinin bünyesine geçti. Şirket satın alması sonrasında kurucular kendi konumlarında ki görevlerine devam etmişti. Çok daha farklı bir uygulama geliştirmek içinde oldukları duyumunu da yine Kevin Systrom dile getirmişti.

 

Günümüzde Instagram, Facebook‘u kullanıcı sayısı bazlı olarak çok etkilemişti hatta öyle ki Facebook’a insanlar artık sadece bir şeylere üye olmak adına kullanır oldular Instagram’a ise hem hayatlarını paylaşmak hem de fenomenlerin nerede neler yaptıklarını takip etmek için aynı zamanda biraz da Pinterest’ten görev çalıp konu etiketleriyle DIY (do it your self) yani kendin yap videolarını ekleyerek biraz daha ne nasıl yapılır tarzında içerikleri de bünyesine ekletti alışveriş yapmayı daha da kolaylaştırdı. Anketler ve filtrelerle her şeyden ortaya karışık bir hizmet sunmaya devam etti.

Instagram neden bu kadar çöktü?

Instagram’ın bu yıl 2 kez ciddi şekilde çöktüğünü de hatırlatmakta fayda var bazen böyle uygulamalarında içlerinde hata payları olabiliyor. Yine de gelişimini ve popülaritesini uzun süre daha yaşayacağa benziyor. İleride neler olacak…

Instagram IG TV yatay
Instagram IG TV yatay

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz