Instagram’ın yeni etiketi sohbet özelliği

0
607 Okunma

Instagram grup sohbetlerini başlatmak için “chat” özelliğini aktif etti.

Hiç Instagram gibi bir uygulamada popülerlik yarışması yaptınız mı? Henüz yapmadıysanız, uygulamanın en son güncellemesi fikrinizi değiştirebilir. 

Bu uygulama arkadaşlarınızın, doğrudan Hikayenizden bir grup sohbetine katılmalarını “istemesini” sağlayan Instagram Hikayeleri için yeni bir etiket türü ekledi. 

Instagram chat nasıl çalışıyor?

İşte şöyle: şimdi uygulamaya yayılan yeni çıkartma, diğer Hikayeler çıkartmalarının yanında görünür. Bir kez seçtiğinizde, ne hakkında sohbet etmek istediğinizi gösteren bir bilgi istemi eklemeniz gerekiyor. Gönderiyi görüntüleyen arkadaşlar, grup DM’de olma şansı için “katıl” düğmesine dokunması gerekiyor. Çıkartmayı kaydeden kişi, kimin katılabileceğini ve istediği zaman sohbeti sonlandırabileceğini kontrol eder.

Instagram'nın yeni 'sohbet' etiketleri

Bir yandan bu, Instagram Direct‘in gerçekten hiç optimize edilmediği grup mesajlarını düzenlemeyi kolaylaştırabilir. Ve, güncelleme için tanıtım materyallerinden Instagram, yeni çıkartmayı, kısa bir süre için yeni bir arkadaş grubu tarafından belirli bir konuda sohbet etmek için arkadaş grupları için bir yol olarak konumlandırıyor gibi görünüyor.

Instagram’a 2 bomba özellik geliyor!

Öte yandan, yeni çıkartmanın bazı insanların dışlanmış ya da daha kötü, kabadayı hissetmesine neden olabileceğini hayal etmek zor değil. Zorbalık, uzun zamandır uygulamada bir sorun olmuştu, özellikle Instagram’da yaşananlardan ağır bir şekilde etkilenen gençler için. Bu grup sohbetlerine katılmak, yeni bir toplumsal baskı biçimi haline gelebilir. 

Ne olursa olsun, yeni çıkan “sohbete katıl” etiketlerini yayınınıza sokmaya başladığınızda şaşırmayın. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz