İnternet kullanıcı sayısı dünya nüfusuna yaklaşıyor

0
156 Okunma

Günlük yaşantımızın hemen her anında interneti kullanıyoruz. Peki, dünyadaki internet kullanıcı sayısı ne kadar hiç düşündünüz mü? BOND İnternet Trendleri Raporu’ndan derlenen bilgilere göre, dünya nüfusunun yarısından fazlası internet kullanıyor.

İnternet bağımlılığının en fazla olduğu ülkeler!

İnternet kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor

BOND İnternet Trendleri Raporu’ndan derlenen bilgilere göre, dünyadaki internet kullanımı geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 6 oranında arttı. Böylece, internet kullanıcısı sayısı tüm dünyada 3.8 milyarı buldu. Bu da dünya nüfusunun yarısından fazlasının internet kullandığı anlamına geliyor.

internet ile ilgili görsel sonucu

İnternet kullanıcı sayısı en fazla olan ülkeler de aynı raporda açıklandı. Buna göre listenin ilk sırasında yüzde 21’lik pay ile Çin yer alıyor. Çin’i yüzde 12 ile Hindistan takip ediyor. Nüfus olarak kalabalık ülkelerin ilk iki sırada yer alması tabii ki şaşırtıcı değil. Üçüncü sırada yüzde 8 ile ABD’nin yer aldığı listede, Türkiye ise 15’inci sırada.

Ä°lgili resim

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılında internet başlığı altında 196 bin 116 haber çıkışı tespit edilirken, internetle alakalı en çok sosyal medya mecralarının haber olduğu görüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz