İnternetten bebek koltuğu almak ya da almamak!

0
75 Okunma

Tüketici uzmanları ebeveynleri internetten bebek koltuğu almak konusunda uyardı. Uzmanlar bebek oto koltuğu alırken dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve ekledi; “Ucuz ürünlere itibar etmeyin”

Son zamanlarda özellikle yurtdışında bu konu ile ilgili önemli skandallar ortaya çıktı. Amazon, eBay ve AliExpress gibi dünyaca ünlü e-ticaret siteleri üzerinden alınan bebek oto koltuklarının bebeklerin hayatını güvende tutmaktan çok tehlikeye attığı söyleniyor. Bu skandal özellikle, siteler üzerinden satılan kumaş koltukları kapsıyor. İngiltere’de yasadışı olan kumaş koltukların yenidoğandan beş yaşa kadar tüm yaşlar için uygun olduğu söyleniyor. Bu tahmin ettiğiniz gibi son derece güvensiz.

İngiltere bu skandalla çalkalanırken ülkemizde de internetten bebek koltuğu almak konusunda dikkatli olmak gerektiğini unutmamak lazım. Her zaman için bebeğinizin yaşına uygun ve gerekli güvenlik onaylı koltukları tercih etmeniz gerekiyor.

Bebek koltuğu satın alırken çocuğunuzun boyuna uygun bir model tercih etmelisiniz. Çocuğunuzun kafası koltuğun üzerine çıkmaya başlamışsa, artık koltuğu değiştirme vakti gelmiş demektir. Bu arada bebeklerinizin 15 aylığa kadar otomobilde arkaya dönük bir şekilde oturması gerektiğini de unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz