Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana Sayfa Akıllı Telefon iOS 16 yayınlandı; iPhone’lar yenilendi

iOS 16 yayınlandı; iPhone’lar yenilendi

0
1.062 Okunma
ios-16-yayinlandi-iste-yeni-ozellikler-1

Apple Pazartesi günü, kullanıcıların iPhone kilit ekranlarını kişiselleştirmelerine ve iMessage aracılığıyla arkadaşlarına nasıl mesaj göndereceklerini değiştirmelerine olanak tanıyan yeni özelliklere sahip yeni nesil mobil yazılımı iOS 16’yı piyasaya sürdü.

Apple iOS 16 şimdi indirilebilir

En çok beklenen değişiklikler arasında, yakın zamanda gönderilen iMessage’ları düzenleme ve göndermeyi geri alma veya kullanıcılar daha sonra tekrar ziyaret etmek isterse mesajları okunmadı olarak işaretleme yeteneği yer alıyor. Alıcılar, orijinal mesajın düzenlendiği veya silindiği konusunda bir uyarı alacak ve bu yalnızca her iki taraf da iOS 16 çalıştırıyorsa çalışır. Apple daha önce bunun kullanıcılar arasında en çok istenen özelliklerden biri olduğunu söylemişti.

Ancak belki de en büyük değişiklik etkileşimli kilit ekranıdır. Artık özel yazı tipleri, yeni fotoğraf efektleri, kişiselleştirilmiş duvar kağıtları ve bir bakışta bilgi ekleyen widget’lar içeriyor. Widget’lar arasında takvim etkinlikleri, pil ömrü, alarmlar, Apple Watch Aktivite halkaları ve hava durumunun yanı sıra bir Uber yolculuğunun ilerlemesi, bir spor maçındaki güncellemeler veya yemek teslimatları gibi “canlı” etkinlikleri izleme yeteneği bulunur. (Android, geçen yıl etkileşimli bir kilit ekranı tanıttı).

Gün boyunca değiştirilebilen farklı arka planlara sahip birden fazla kilit ekranı oluşturma seçenekleri de vardır. Kullanıcılar, bir kullanıcının fotoğraf kitaplığından önerilen resimlerle duvar kağıtlarına göz atabilir ve bildirimler artık ekranın alt kısmında görünecek ve böylece engel olmayacaklar.

ios-16-yayinlandi-iste-yeni-ozellikler-1

Güncellenen yazılım, 2017’de piyasaya sürülen iPhone 8’e kadar uzanan herhangi bir iPhone modeliyle çalışır. Apple daha önce Haziran ayında yıllık geliştirici konferansında özellikleri tanıtmıştı.

Geçen hafta, Apple diğer cihazların yanı sıra yeni iPhone 14 serisini tanıttı. Göreceli olarak kademeli bir yükseltme için eski iPhone’larını takas etmeye ikna olmayan müşteriler için – özellikle yaklaşan bir durgunluk korkuları arasında – iOS 16’yı indirmek akıllı telefonlarına yeni bir soluk getirebilir.

Yeni güncellemelerle, kullanıcılar ayrıca tarayıcı Sekmelerini gruplarla paylaşabilecek ve Focus uygulaması için tercih edilen uygulamaları ve belirli kişilerden gelen mesajları susturmamak gibi daha fazla filtre bulabilecek. Apple ayrıca ilk kez bir Apple Watch olmadan hareket izleme için Fitness uygulamasını kullanma seçeneği de sunuyor .

Ve hepsinin en eğlenceli özelliği, konuyu bir görüntüden veya arka planından kesip iMessage gibi başka bir yere bırakma yeteneği olabilir.

Yeni yazılımı indirmek için Ayarlar’daki Yazılım Güncelleme bölümünü ziyaret edin. Ancak, yeni nesil mobil yazılım güncellemelerinin ilk sürümü genellikle hatalar içerebilir; kullanıcılar indirmeden önce önemli fotoğrafları veya dosyaları yedeklemek isteyebilir veya muhtemelen önümüzdeki haftalarda ikinci sürüm çıkana kadar bekleyebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz