iOS 17.4 Beta 2 güncellemesi geldi! İşte özellikler!

0
244 Okunma

Apple’ın merakla beklenen ve Mart ayında devreye gireceğini belirttiği iOS 17.4 Beta 2 güncellemesi nihayet geldi. Bu yanı sıra beraberinde iPadOS 17.4 Beta güncellemesini de getirdi. Peki herkesin merak ettiği bu güncelleme kullanıcılarına neler sunacak? İşte detaylar…

iOS 17.4 Beta 2 güncellemesi ve özellikleri yayınlandı!

Öncelikle iOS 17.4 Beta 2 için şu ana kadar bahsi geçen özelliklerin dışında başka bir özellik bulunmadığını belirtelim. Gelen yeni özelliklere bakılacak olursa AB ülkeleri için normalde varsayılan Safari tarayıcısı yerine alternatif tarayıcılar yüklenebilecek.

AB’nin Apple’a verdiği cezalar şirketi oldukça yıldırdı. Dolayısıyla bu teknoloji firması da uygulama marketi anlayışı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmıştı. Bu yüzden şirket, varsayılan uygulama mağazasına ek alternatif uygulama mağazası ve ödeme yöntemlerini sunmak durumunda kaldı. Fakat bu durum yalnızca AB ülkelerini kapsayacak. Yani bu da demek oluyor ki AB ülkelerindeki kullanıcılar kendi seçtikleri uygulama mağazasını varsayılan olarak değiştirebilecek.

Daha öncelerinde iOS 17.4 Beta 1 sürümünde tarayıcı seçme ekranı problemi bulunuyordu. Gelen iOS 17.4 Beta 2 güncellemesi ile de bu sorun nihayet çözüme kavuştu. Apple tarafından bildirilen notlara bakıldığında, sorunun devamı halinde aşağıdaki adımlar yapıldığında çözüme kavuşulacağı da açıklandı. Bu adımlar sırasıyla:

“Ayarlar’ı açın ve Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri’ne gidin. Konum hizmetlerini 10 saniyeliğine kapatın ve ardından tekrar açın.”

iOS 17.4 Beta 2 güncellemesi

iOS 17.4 güncellemesi kullanıcıya neler sunacak?

Daha öncesinde kullanıcıların sadece tarayıcı üzerinden yararlandığı bazı hizmetler 17.4 ile değişecek. Örneğin Apple, artık Xbox Cloud ve Geforce Now gibi bulut oyun sistemleri için bir uygulama desteğinde bulunacak. Bu durumun yanı sıra bazı mini oyunlar chatbot ve eklentiler için uygulama içi satın alma desteği de yeni güncellemenin içinde yer alıyor.

iOS’un bu yeni sürümü ile kullanıcıları yepyeni emojiler de bekliyor olacak. Aynı zamanda 17.4 ile Podcast’ler uygulamasındaki podcast’ler için transkriptler, SharePlay’i HomePod ile kullanma desteği, Stopwatch Live Activities gibi pek çok yenilik Apple kullanıcıları ile buluşacak. Tüm bunların yanı sıra yeni nesil bir CarPlay de sizlerle buluşacak. Peki bu yeni nesil CarPlay’in özellikleri ne? diyecek olursanız aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Araç Kamerası: Bu uygulama aracın arka görüş kamerası yayınını gösteriyor.
  • Şarj: Elektrikli araçlar için bu uygulama, pil seviyesini, şarj durumunu, pilin tamamen şarj olmasına kalan süreyi ve daha fazlasını gösterecek.
  • İklim: Bu uygulama, ‌CarPlay‌ içindeki bir aracın iklim kontrollerine erişim sağlayarak klimanın veya ısıtma sisteminin sıcaklığını, fan hızını, ısıtmalı koltukları, ısıtmalı direksiyon simidini ve daha fazlasını ayarlamanıza olanak tanıyor.
  • Kapanışlar: Bu uygulama, aracın kapılarından herhangi birinin açılması durumunda karşımıza çıkıyor. Yine araç uyarı sembolleri de kapanışlar özelliği ile karşımıza çıkacak.
  • Medya: Bu uygulama, SiriusXM gibi diğer medya seçeneklerinin yanı sıra “CarPlay” içindeki FM ve AM radyo istasyonu kontrollerine erişim sağlayacak. SiriusXM’in uydu bağlantısı mı sunacağı yoksa internet akışıyla mı sınırlı kalacağı belli değil. Kullanıcılar Top 40 ve Rock gibi müzik türleri listesinden seçim yapma imkanına da sahip olacak.
  • Lastik Basıncı: Bu uygulama, aracın her bir lastiğinin hava basıncını gösterecek ve düşük basınç, yüksek basınç ve patlak lastik uyarıları sağlayacak.
  • Geziler: Bu uygulama, aracın ortalama hızı, yakıt verimliliği veya enerji verimliliği, bir yolculukta geçen toplam süre ve kat edilen mesafe ve daha fazlası dahil olmak üzere sürüşle ilgili çeşitli bilgilere yer verecek.
  • İOS 17.4 beta sürümündeki bir görüntü, “CarPlay”in sürücü aracı kapattıktan sonra da muhtemelen bir “Elveda” ekranı görüntüleyeceğini de gösteriyor.

iOS kullanıcılarına müjde! ChatGPT-4 alternatifi Copilot artık iOS’da!

Düşüncelerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz…

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz