iOS cihazlardaki Wi-Fi sorunu geri döndü. İşte detaylar

0
116 Okunma

Geçtiğimiz günlerde Wi-Fi sorunu ile gündeme gelen iOS cihazlar; benzer sorunla yeniden gündemde. iOS işletim sistemi kullanan iPhone cihazlarda ve iPad’ler WiFi bağlantısını kullanamaz hale geliyor. İşte detaylar

iOS Wi-Fi sorunu ile gündemde

iOS-12.4.2

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan Wi-Fi sorunu Carl Schou tarafından keşfedilmişti. “%p%s%s%s%s%n” ismindeki Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyen kullanıcıların, bağlantı özelliği kullanılamaz hale geliyordu. Fark edilen bu problemin % işareti içeren isimden kaynaklandığı söylenmişti. Şimdi ise Wi-Fi ağ sorunu daha da kötü duruma geldi.

Yeni bilgilere göre “%secretclub%power” isminde bir Wi-Fi ağı oluşturulması durumda kablosuz ağın kalıcı olarak onarılamaz hale geldiğini keşfetti. Daha önceki bağlantı probleminde kısa süreli olarak sekteye uğrayan ağ sorunu; Wi-Fi ayarlarının sıfırlanması ile son buluyordu. Fakat “%secretclub%power” ismi ağ bağlantısını kalıcı olarak devre dışı bırakıyor. Keşfi yapan Shou bağlantı ismini iki ayrı telefonda denediğini ve herhangi bir düzelmenin yaşanmadığını dile getirdi. Yaşanan sorun ile ilgili herhangi bir kaynak bulunmuyor. Fakat sorunun “%s, %p ve %n” karakterlerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Oldukça farklı bir sorun olan bu bağlantı sıkıntısı sadece iOS cihazlar için geçerli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz