iPhone 12 Pro LiDAR sensör ile boy ölçebilecek!

0
620 Okunma
iPhone 12 Pro LiDAR boy

Apple’ın 13 Ekim’de “Hi speed” etkinliği ile tanıttığı cihazlardan biri olan iPhone 12 Pro, yepyeni özelliği ile gündemde. iPhone 12 Pro ile gelen LiDAR sensör sayesinde kamera kullanımı artık daha gerçekçi olacak. LiDAR sensör ile iPhone 12 Pro telefonlardan artık boy ölçme işlemi yapılabilecek.

iPhone 12 Pro yeni LiDAR sensörü ile boy da ölçecek

Apple, 13 Ekim’de büyük merakla beklenen “Hi Speed” etkinliğinde iPhone 12 ailesini tanıttı. Etkinlikte yeni tasarımları ve özellikleriyle sunulan iPhone 12 serisi kamera odak konusunda çığır açan yeni özelliği LiDAR sensörün geldiğini de duyurdu. LiDAR sensör, temel olarak ölçme işlemi için lazer veya ışık kullanan bir uzaktan algılama yöntemi. Bu sensör ile iPhone’un kamerası gerçek dünyayı üç boyutlu olarak daha iyi algılayabilecek.

iPhone 12 Pro LiDAR boy

Derinliği ve gerçek dünyayı çok iyi algılayan LiDAR sensörü bulunan iPhone 12 Pro ile artık boyu ölçme işlemi de yapılabilecek. Bu özellik ile boy ölçmek isteyen kullanıcılar Measure uygulaması ile işlemi gerçekleştirebilecek. Bunun için boyu ölçülecek olan kişinin tamamen çerçeve içinde olması gerekli, bunun ardından uygulama boy ölçümünü yapabilir.

Ayrıca Measure uygulamasının veri birimini değiştirmek isteyen kullanıcılar bunu ayarlar kısmından değiştirebilir. Özelliği kullanan kişilerin deneyimlerine göre boy ölçerken kişinin şapka takması verilerde hata oluşmasını sağlıyor. Ancak yine de çok büyük sorun yaratacak bir durum değil. Bunun yanında özellik, LiDAR tarayıcının ne kadar ileri gidebileceği konusunda da kullanıcılarına fikirler veriyor. 

Miss Turkey Şevval Şahin TV programına katıldı sosyal medya yıkıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz