iPhone 14 sahipleri daha düşük pil dayanıklılığından şikayetçi

0
104 Okunma

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro sahipleri pil sağlığından şikayetçi ancak bunun gerçek bir sorun olup olmadığı henüz belli değil. AppleInsider verilere bakar.

Ağustos ayında, mevcut nesil iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’nun pil sorunlarıyla ilgili raporlar ortaya çıkmaya başladı ve pilin olması gerekenden çok daha hızlı tükendiği iddia edildi.

Çeşitli şikayetlere göre Ayarlar uygulamasında Pil altında Pil Sağlığı ve Şarj bölümüne baktığınızda Maksimum Kapasite rakamının insanların istediğinden çok daha düşük olduğunu görüyorsunuz. Maksimum kapasitenin zamanla azalmasını kolaylıkla bekleyebilirsiniz, ancak bazıları için bu kapasite biraz fazla hızlı aşınıyor.

iPhone 14 pil sorunu mu var?

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro kullanıcılarından oluşan bir grup, Maksimum Kapasite numarasıyla ilgili sorunları gündeme getirerek kapasitenin istediklerinden çok daha hızlı düştüğünü iddia etti. Bu şikayetler sosyal medyada da ortaya çıktı ve yaz aylarında daha da belirgin hale geldi.

Temmuz ayında Apple Track’ten Sam Kohl , X aracılığıyla iPhone 14 Pro’nun kapasitesinin bir yıldan kısa bir süre sonra %90 olduğunu belirterek bu rakamın “aslında kabul edilemez” olduğunu belirtti John Rettinger , ağustos ayında lansman sırasında satın aldığı iPhone 14 Pro Max’in de %90 kapasiteye sahip olduğunu paylaşarak yorum yapmıştı.

Wall Street Journal’dan Joanna Stern de ağustos ayında iPhone 14 Pro’nun şarj oranının neden %88’e düştüğünü sorguladı ve bir Apple Store Genius, kişisel olarak halihazırda 450 şarj döngüsüne ulaştığını söyledi. Buna karşılık, Stern’ün eşinin elindeki üç yıllık iPhone 12 Pro’nun kapasitesi %80, editörünün iki yaşındaki iPhone 13 Pro’sunun kapasitesi ise %90’dı.

Diğerleri de düşük yüzdelere dikkat çekti; bunların arasında The Verge’den Tom Warren %91 ve Max Weinbach da %89 tweet atıyor.

Bunlar öne çıkan örnekler olsa da, sosyal medyada iPhone 14 dönemi akıllı telefonlarının Maksimum Kapasitesinden şikayet eden pek çok kişi var. Trolleme yanıtları hariç, bu olgudan etkilenenlerin tipik sorgusu, yüzde olarak 90’ların ortasından en düşüğüne veya 80’lerin üstüne çıkan bir pildir.

Genel görüş, Maksimum Kapasitenin piyasaya sürüldükten bir yıl sonra %90’ın altına düşmemesi gerektiği yönünde. En azından yüzdelerin daha önceki iPhone sürümlerinin pillerinden daha hızlı düşmemesi gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz