iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı!

0
625 Okunma
iphone 14 ve iphone 14 plus

Apple birçok yeni ürünü bu akşam düzenlediği etkinlikte tanıttı. Akıllı saat modellerinin yer aldığı etkinlikte iPhone 14 ailesi merakla bekleniyordu. İşte ailenin ilk iki üyesi iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri.

Apple Watch Ultra tanıtıldı! İşte özellikleri

iPhone 14 özellikleri

iphone 14 ve iphone 14 plus

Uzun bir süredir tasarım iddiaları ve bazı özelliklerinin sızıntıları süren modeller nihayet gün yüzüne çıktı. Gerçekleşen etkinlikte resmiyet kazana modeller kullanıcılar tarafından heyecanla bekleniyordu. 14 ailesinin ile modeli iPhone 14 yenilenmiş işlemcisi, tasarımı ve diğer teknik detayları ile ön plana çıktı. Model, bir önceki serilerde olduğu gibi en az 128 GB depolama seçeneği ile geliyor. Yenilenen A15 Bionic çip ile güçlenen modelin Ekran boyutu 6,1 inç. Tasarım olarak çok değişikliğe gitmeyen Apple, bir önceki seriye benzer bir görüntü ile karşımızda.

Hız konusunda iddialı olan modelin kamera ve pil detayları da aktarıldı. Ön tarafta 12 megapiksel geniş açılı kameranın yer aldığı cihaz arka kısımda iki kamera barındırıyor. Kameralın ikisi de 12 megapiksel. Aksiyon modu ve düşük ışıkta bile iki kat iyi performanslı çekim gibi özellikler sunan bu kameralar ile fotoğrafların kalitesi artacak. Kaza tespit gibi özellikleri bulunan cihaz sayesinde hayat kalitenizde artacak. Bu özellik herhangi bir kaza geçirdiğinizde acil durum servislerinize konum gönderme işlemi yapacak. Bu hayati özelliğin ücretli olacağına da belirtelim. 35W hızlı şarj yeteneğine sahip modelin pil kapasitesi 3279 mAh.

iPhone 14 Plus özellikleri

Geçmişteki serilerden tanıdık gelen Plus ibaresi 14 ailesinde de karşımıza çıktı. Bu model 14’e göre biraz daha büyük ve bazı ek özellikler sunuyor. 6,7 inç ekrana sahip modelin kamera özellikleri benzerlik gösteriyor. Batarya tarafında 4323 mAh kapasitesi olan model, Pro ve Max modellerine çıkamayacak kişilere hitap ediyor. 14 ile benzer özelliklere sahip cihazın en belirgin özelliği daha büyük ekrana sahip olması.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz