Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘kadın’ temalı 5 film önerisi

0
422 Okunma

8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘ne özel ‘kadın’ temalı 5 filmi sizler için sıraladık. İşte o filmler:

Peki Şimdi Nereye?

Cannes’daki dünya prömiyerinde dakikalarca ayakta alkışlanan Labaki’nin mizah ve içtenlikle dolu Peki Şimdi Nereye filmi, Lübnan’da hiçliğin ortasındaki küçük bir köyde geçiyor. Savaşın ardından yaralarını sarmaya çabalayan köylüler Müslümanı, Hıristiyanı huzur içinde, omuz omuza birlikteliklerini sürdürmekteler. Ne var ki, dini çatışma haberleri, zaten hassas olan dengeleri bozmak üzeredir. Şiddet girdabına kapılmamaları için erkeklere hâkim olma görevini, ne pahasına olursa olsun, yine kadınlar üstlenecektir.

Volver

Uluslararası film festivallerinde büyük beğeni alan Volver (Dönüş) filmi, hayatını, en zor koşullarda bile elinden geleni hiç gocunmadan yapan ve ailesine bakabilmek için birden fazla işte çalışan bir kadının öyküsünü konu edinir.

Netflix Mart ayı içerik listesi

Diren

 

Bir başka tavsiyemiz ise Diren filmi. Çocukluk yıllarından beri çamaşırcı olarak çalışan Maud Watts, birtakım tesadüfler sonucunda kadınların oy verme hakkıyla ilgili mücadele eden süfrajetlere katılır. Seçme hakkı için mücadele etmeye başlar. Bu durum kendi eşi ve etrafındaki ataerkil toplum tarafından hiç hoş karşılanmasa da Emmeline Pankhurst gibi öncü figürlerin yönlendirmesiyle Maud ve etrafındaki mücadele arkadaşları barışçıl çözüm yollarından seslerini duyurmak için daha saldırgan eylemlere geçmeye karar verirler.

Frida

Film, sanat tarihinin sıradışı insanlarından biri olan Frida Kahlo’nun hayatını anlatıyor. Frida’nın meşhur aşkı, bir kadın düşkünü olan Diego, Frida’ya kendini farklı kadınlarla birlikte olmaktan alıkoyamayacağını, ama özünde sadece onu seveceğini söylemiş ve Frida tarafından anlayışla karşılanmıştır. Ancak zamanla ilişkileri problemli bir hal almaya başlar.

Balinanın Sırtında

Balinanın Sırtında (Whale Rider) filmi Yeni Zelanda’nın yerli halkı Maoriler arasında geçiyor. Kız çocuklarının Whangara şefi olmasına izin verilmiyordur. Ama bu 11 yaşındaki Paikea için kabul edilebilir değildir. Peikea kaderinde balinalara binmek ve kabilesine liderlik etmek olduğunu düşünmektedir. Niki Caro’nun filmi cesaret, liderlik ve meydan okuma kavramlarına odaklanmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz